Реклама / Ads
24| 8387 |08.07.2013 НОВИНИ

БНР: Между 30 и 40 хил. излязоха снощи на протест

.
Десетки хиляди изпълниха "Цариградско шосе" от "Орлов мост" до "Плиска" на #ДАНСwithme 24 Източник: Булфото
24-тото издание на протеста #ДАНСwithме, който се състоя в неделя е бил най-големият досега. Шествието снощи тръгна по "Цариградско шосе" вместо по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ с идеята да бъде повторен грандиозният син митинг от лятото на 1990 г. МВР преброи обаче само до 3000, което възмути участниците в протеста.
 

По бул. „Цариградско шосе” хората имаше възможност да бъдат по-лесно преброени. На митинга е имало между 30 и 40 хиляди души, съобщава БНР,  позовавайки се на специалисти, които броят хората на различни спортни събития.

Протестиращите пред Народното събрание тази сутрин изразиха възмущението си от обявените от МВР данни за 3000 протестиращи в неделя вечерта. Според тях сметката очевидно се разминава с броя хора, блокирали „Цариградско шосе".

„На всеки нормален човек ще му е ясно от университета до „Плиска" в двете ленти на Цариградско шосе колко хора могат да се съберат. Според МВР са 3000 човека. Не знаем целта каква е да се манипулира резултатът. Не знам какво целят с тези данни. Може би по този начин мислят, че ще потиснат човешкото недоволство, но смея да твърдя, че няма да се получи”, коментира един от протестиращите пред бТВ.

„Истината е много по-различна. Истината има една нула повече”, добавяха участници в демонстрацията.

От пресцентъра на МВР обясниха, че бройката, която е обявена вчера, е за събралите се на Ларгото към 19:30 часа. Това е половин час преди шествието да потегли по новия си маршрут към хотел „Плиска”. От полицията уточниха, че отчитат само хората, които са на самия площад „Независимост" в 19:30 часа, предаде бТВ. Демонстрантите в триъгълника между фонтана на президентството, бившия партиен дом и БНБ няма как да бъдат отчетени. Не се отчитат и хората, които се присъединяват към шествието, когато то тръгне към парламента, защото множеството е твърде мобилно, за да бъде преброено коректно.

Довечера ще се проведе поредният 25-ти протест срещу кабинета „Орешарски”. Привържениците на правителството също се събират на контрапротест пред НДК. Те започват и подписка за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Причината - речта му от петък разединявала нацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 4998 |02.07.2013 Главчев: Оставихме България между първите по финансови показатели в Европа . 61| 9894 |29.06.2013 Скандал между Кулезич и ген. Атанасов за картончета от ДС . 49| 6036 |27.06.2013 БНТ и АБРО излязоха срещу Сидеров и Миков . 58| 5562 |24.06.2013 11-та вечер на протест. Направиха сватба между 3 партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads