Реклама / Ads
9| 4782 |12.10.2013 НОВИНИ

Бобева: Едва ли има противници на съкращенията в администрацията

.
Даниела Бобева Източник: Булфото
Вотът на недоверие се превръща в техника за бавене на работата на парламента и правителството. Тези обсъждания ангажират голяма част от времето на Народното събрание, което прави невъзможно важните закони да бъдат приети бързо. Въпреки че това е нормална практика, и то добра практика, да се искат вотове тогава, когато има сериозни причини, в случая това се превръща в една техника за бавене на работата на депутатите и кабинета.
 

Това заяви пред Дарик вицепремиерът Даниела Бобева. Относно заглавията в пресата, че правителството готви 10% съкращения в администрацията, Бобева коментира, че през последните години се забелязва едно нарояване на агенции: „Имаме едно увеличение на администрацията, така че при условията на едни по-свити рамки на бюджета, ако искаме да бъдем фискално разумни, ще налага съкращения".

По думите й вече са минали през един етап на съкращения: „Първоначално 13 души работеха в политическия ми кабинет, след това ми бяха съкратени трима. Аз преживях вече една вълна на съкращения".

Вицепремиерът все пак подчерта, че бюджетната процедура е един дълъг процес, в който министрите, отделните ведомства дават предложения, по които ще има дискусии:

„Къде, как и доколко ще има съкращения, това е въпрос на дебат вътре в Министерския съвет. Едва ли има български гражданин, който счита, че не трябва да се намалява администрацията. Не виждам защо трябва да се сърдим за това, че ние искаме да намаляваме администрацията. Това е взаимообвързан процес. От една страна ние намаляваме административната тежест, опитваме се да ограничим режими, каквито не са необходими - да намалим такси или да премахнем там, където не са необходими, това е свързано с административна реформа. Всяка едно правителство прави програма за административна реформа. Когато стигнем до съкращенията и отказ от ненужни структури, тогава става трудно".

Даниела Бобева беше категорична, че бюджетът и ограниченията в бюджета няма да бъдат залог на ограничаване на най-важната функция на администрацията - контролната: „Важното е да се гарантира, че държавата ще изпълни контролните си функции".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 12878 |09.10.2013 Бареков: Следващата коалиция е Борисов - Станишев . 10| 6268 |07.10.2013 Миков ще разследва средния пръст на Чуколов ? . 19| 4892 |05.10.2013 БСП обсъжда бюджета за следващата година . 27| 4829 |04.10.2013 Следващият вот на ГЕРБ - за магистралите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads