Реклама / Ads
26| 10319 |09.01.2010 НОВИНИ

Боби предсмъртно: Манол Велев переше пари чрез игрите ми

.
Боби Цанков пред Венета Райкова
Манол Велев, Радослав Янкулов и футболният мениджър Лъчезар Танев използвали покойния вече Бойко Цанков да перат пари през радиоигрите му. Това казва разстреляният радиоводещ в кадри от предаването „Горещо”, които бяха излъчени снощи за първи път.
 
Определени хора пращали пари, за да печелят двойнo, разкрива пред Венета Райкова Боби Цанков. За 1 месец се раздавали около 2 милиона лева, призна той. Когато веднъж отишъл при Манол Велев, който му е бил продуцент по това време, бизнесменът казал, че това е "малко наивно пране на пари”. Лъчезар Танев и Радослав Янкулов също са били в групата, която според думите на Боби Цанков го е използвала, а той е бил само маша в ръцете им.

„Защо да се страхувам за живота си, аз съм взел мерки за сигурност”, казва Боби Цанков в студиото на „Горещо”. Той признава, че Манол Велев му е осигурявал и плащал охраната от НСО. „Мен ме пазят същите хора, които пазят премиера, президента, главния прокурор и министрите. Когато влизаш някъде, трябва да влезеш сам, а охраната да е проверила всеки периметър предварително”, разказа Цанков. В „Горещо”, по ирония на съдбата, той споменава, че е лесно да се опази например един вход.

22 000 е платено за убийството на Манол Велев, разкрива радиоводещият. Той знаел кой е искал бизнесменът да умре. Цанков казва още, че шофьорът, който е возил Велев по време на покушението е бивш служител на Никола Филчев, който беше главен прокурор на България.

Когато разказал част от истината за прането на пари в съда по време на дело срещу него, съдебният състав се спогледал изплашено. Никой от съдиите не пожелал да се разпитат споменатите в схемата имена. Според Цанков състоянието на Манол Велев се подобрявало, вече не било толкова тежко и той можел да пише с ръката си, но Темида така и не пожелала разпит.

Боби Цанков разказва още как скандалният прокурор Славчо Кърджев му казал, че делата му не са измама, а граждански правен проблем. Тогава магистратът поискал пари, за да му помогнат да се решат проблемите. Цанков обаче се изплашил, че искат да го подведат за подкуп на прокурор и отказал сделката. След време според думите му всички дела са приключили, но никой не посмял да каже, че Цанков не е измамник. Измамници са тези, които докараха страната ни до тук, каза мъртвият вече гост на "Горещо".

Боби Цанков е категоричен, че Манол Велев е определял кой да печели в радиоигрите, като предварително е посочвал късметлиите.

На въпрос на Венета Райкова дали не се страхува за живота си, гостът в студиото обясни, че е взел мерки, а ако му се случи нещо, то тогава всеки ще знае кой го е направил, защото той е споменал имената в предаването.

В неизлъчените кадри на "Горещо" Боби Цанков разказва и как се е почувствал по време на атентатите срещу него. Още през октомври 2003 година избухнал първият взрив в дома му, за който почти никой не знаел. По-късно Цанков направил жилището си по-сигурно, като си монтирал бронирани прозорци. Бомбата не била за сплашване, а за убиване, казали следователите, които намерили частици ламарини, които били предназначени да се забият в тялото му.

„Издавам тази книга не за пари, аз имам бизнес”, твърди Боби Цанков. Според него до този момент в подобен вид книги е липсвал сюжет, диалози, а нещата се пишели само от препечатки от вестници. „Много държа тази книга да я издам,  и да покаже на обществото, че аз не съм мошеник”, казва убитият радиоводещ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5097 |17.12.2009 Еврокомисията: Кой стреля по Кюлев и Манол Велев? . 14| 4599 |12.08.2009 М. Манолова: Всеки ден възпламеняват кьорфишек . 17| 7008 |26.01.2009 Весела Лечева подозира кои са поръчали атентата срещу Манол Велев . 11| 4998 |03.04.2008 Мая Манолова: Ген. Атанасов е виновен за идването и дейността на Куйович

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads