Реклама / Ads
4| 5393 |07.12.2009 НОВИНИ

Бодигард на банка замесен в драмата с взривените деца

.
Валентин Вълчев може да се окаже тайнственият бивш военен, от който нелегалните взривни вещества са стигнали до трите убити деца в социалния дом в Крумовград. Това разкриха за Frognews.bg източници от разследването.
 
От събота вечерта Вълков също е сред арестуваните, но в момента се намира в болницата в Крумовград заради високо кръвно. Той е бил в приятелски отношения със сина на парнаджията Хамди Али, който е дал на момчетата смъртоносните тонколони, в които се предполага, че е бил скрит експлозивът. Пред разследващите синът на парнаджията свидетелствал, че от Вълчев получил взривните вещества, а бившият военен отричал да е замесен в драмата.

До изясняване на истината мярката им за неотклонение е увеличена на 72 часа. Според родопчани дружбата между двамата мъже датирала от преди години, когато Али служил в поделението в Крумовград при старшина Вълчев. Пенсионираният военен е козирувал и в другото закрито поделение в Момчилград, а последно работел като охрана на банков клон в Крумовград.

Който прави деца да си ги гледа, а не държавата да мисли за тях, коментира трагедията премиерът Бойко Борисов. Той коментира, че когато са затваряни военните поделения в страната много оръжия и боеприпаси са били безконтролно разхвърляни. Борисов изрази надежда, че виновните ще понесат отговорността на закона.

По-рано днес стана ясно, че са повдигнати обвинения за убийство по непредпазливост срещу четирима души от Крумовград, съобщи окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров. Те бяха задържани за смъртта на трите деца, които загинаха в събота след взрив в социалния дом в Крумовград.

За убийството на трите деца прокуратурата ще разследва парнаджията на комплекса Хамди Али, който им е дал смъртоносната мина, бившият директор Светослав Дейов и семейство възпитатели, работело в почернения социален дом. Те са арестувани още вечерта след кървавата трагедия заедно със сина на парнаджията и негов приятел.
В родопския град, където се разигра драмата днес е обявен ден на траур. Семействата на жертвите ще получат по 2000 помощ от община Крумовград, днес по-късно се очаква труповете на децата да бъдат погребани.
Военният министър Николай Младенов обяви пред медиите, че е наредил проверка за разпореждането и боравенето с боеприпаси в цалата страна. В Крумовград очакват заместник министърът на отбраната Валентин Радев, за да инспектира района на бившето поделение и полигона край града. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7663 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка . 5| 4512 |08.10.2009 Главният прокурор: ВСС членове замесени в скандал . 1| 4905 |05.10.2009 Дойде краят на драмата с боклука . 7| 4860 |17.09.2009 Ц. Цветанов: Задържано ченге замесено в имотни измами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads