Реклама / Ads
3| 5466 |18.12.2017 НОВИНИ

БОЕЦ отиват при Сашо Диков, за да питат къде е обещания договор с Кулезич

.
Георги Георгиев
Помните ли? ”На 15-и декември Люба Кулезич ще получи предложение за нов договор от собствениците на телевизия BIT”, това каза и повтори многократно Сашо Диков, след бруталното сваляне от ефир на предаването ”Честно казано” на Кулезич. На 27.11.2017г.
 

 БОЕЦ бяхме пред сградата на BIT в акция за защита свободата на словото и за да подкрепим Люба Кулезич заради начина по който бе отстранена от ефир. 15-и декември мина, а не сме чули собсвениците на телевизията да реализират обявените от Диков намерения.

 

Връщаме фокуса върху случая, защото все по видно става, че държавата, институциите и медиите ни са тотално превзети и липсата на сериозна обществена реакция срещу тези процеси бетонира властта на мафията. Предаването "Честно казано" бе една от последните свободни трибуни, където Истината можеше да се говори без страх. Диктатурата в една държава започва там, където свърша свободата на словото.

Масовите репресии срещу неудобни за властта хора, активни граждани и журналисти в навечерието на европредседателството е доказателство, че управляващите искат да заглушат гласа и смачкат непримиримите и борещите се за справедливост и срещу мафията и корупцията в държавата ни. Гражданите сме длъжни да реагираме на всеки подобен случай и БОЕЦ го правим.

 

През последната година телевизията направи заявка , че ще бъде истински свободна и независима медия, но случилото се с Люба Кулезич породи основателни съмнения и повдигна въпроса - дали дългата ръка на Цветанов, Буда и Пеевски не е стигнала и до BIT?

 

БОЕЦ ще изпратим официално писмо чрез програмният директор Сашо Диков до собствениците на телевизията, с което ще поискаме среща с тях и отговори! Защото въпреки, че телевизията е частна компания, то свободата на словото не е бизнес, а доверието на гражданите не е стока. Тази среща ще е тест и за тях, дали са готови да покажат един нов модел на комуникация и отношения между собственици на медия и гражданите и техни зрители за чието доверие се борят. Другият модел е на офшорни и слугински медии, чиито собственици са неизвестни, или са паравани на корпулентни фигури, които редят, цензурират и махат журналисти по волята на господарите си и с тях никой не се среща.

Да видим.

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4073 |13.12.2017 БОЕЦ пред Фрог: Обществен съвет да решава казуси като този с Ваня Рибчева . 2| 4012 |06.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: Защо не протестирахте, когато „Булгартабак” бе продаден за жълти стотинки . 1| 4876 |05.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: Да защитим една почернена българска майка от лапите на самозабравилите се управници . 4| 5745 |01.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: С майката на Емил Шарков държавата стигна дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads