Реклама / Ads
14| 7456 |09.05.2019 НОВИНИ

БОЕЦ питат арменския поп: Жив ли е Пеевски?

.
Делян Пеевски
След като ВАС отхвърли жалбата на БОЕЦ срещу отказа на ЦИК да провери по същество дали Пеевски живее реално в България от гражданското движение са решили да попитат за това редици институции извън България. Според тях за мафиоти българите са гласували много пъти, но за призраци все още не.
 

Вчера ВАС потвърди позицията на ЦИК, в която дословно се казва: „ЦИК и закона не се интересуват къде фактически живее въпросният кандидат Делян Пеевски, важно е само дали формално изпълнява изискванията на ИК, а това е изпълнено според проверката на ГРАО и той има адресна регистрация в България“!

 

„Това решение е изключително ценно. То ни беше нужно, за да продължим със следващите си стъпки. Първо трябваше да извървим целият институционален път в България, за да можем да продължим и към международните институции, каквото е изискването и практиката.“,  съобщават от БОЕЦ. 

 

От гражданското движение подчертават един изключително важен факт, който явно се забравя! Предстоящите избори са ЕВРОПЕЙСКИ и се провеждат по общовалидни ЕВРОПЕЙСКИ правила. Задължителното условие за уседналост, или кандидатите да са живели поне шест месеца преди изборите на територията на ЕС е изискване, което трябва да бъде спазено реално, а не само формално.  Според тях публикуваните от Биволъ полетни данни доказват, че Пеевски е летял десетки пъти през последните две години до Дубай, а от декмври 2018 г. няма данни да се е връщал в България. „Всички тези полети и престой с месеци в ОАЕ са невъзможни, ако той няма постоянна виза, за което се изисква постоянен адрес в Дубай. Което автоматично означава, че той живее извън територията на ЕС“, категорични са БОЕЦ.

 

Сдружението посочва всички тези факти и допълват, че предстои да внесат писма и сигнали по казуса „Пеевски“ до политическите сили в Европейския парламент (АЛДЕ, ЕНП, ПЕС и останалите европейски партии);до Европейската комисия и Европейският парламент; до ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа; до посолствата и правителствата на всички държави членки на ЕС.

 

„Като ще запознаем всички тези международни институции и правителства с отказа на българските институции да проверят къде живее Пеевски и дали участието му в изборите е законно. Както и с биографията на Пеевски, като човек замесен във фалита на КТБ, в приватизацията на „Булгартабак“. Като човек за когото има данни, че е участвал в контрабанда на цигари и амфетамини за Сирия и Ирак през Турция. И то контрабанда по канали свързани и финансиращи Ислямска държава. Като човека сочен заедно с Борисов за създател на модела #КОЙ. Като човека олицетворяващ мафията, статуквото и задкулисието в България!“, се казва в съобщението.

 

ГД „БОЕЦ“ съобщава още, че ще заведат дело в Страсбург за отаз от правосъдие, заради отказа на ВАС и ЦИК да извършат реална проверка и да съберат доказателства по сигнала на БОЕЦ за уседналостта на Пеевски. Освен това ще внесат сигнал в прокуратурата срещу Пеевски за изготвяне на документ с неверни данни заради попълнената от него Декларация, като кандидат депутат, че живее последните 6 месеца в България или друга страна членка на ЕС.

 

„И НЕ на последно място и без никаква ирония – ще изпратим писма до Мюфтийството и Св. Синод да ги питаме жив ли е Пеевски. Не е шега. Въпроса жив ли е Пеевски се задава все по силно и ще потърсим и този отговор. За мафиоти българите са гласували много пъти, но за призраци все още не. И последно, ще попитаме и Арменският поп къде живее Пеевски. За да сме сигурни,че  сме направили всичко възможно и сем изчерпали всички възможности.

 

БОЕЦ винаги водим битките си до край. Този път залога е огромен и той не е само участието на Пеевски в изборите. Залога е в шанса, който това ни дава да разобличим и покажем на европейско ниво реалността в България и превзетата от мафията държава и институции. Да го покажем на европейските граждани, институции, правителства  и избиратели и да предизвикаме тяхната реакция. Защото избраните в България евродепутати ще участват във взимането на решения касаещи всички европейски граждани! А за разлика от нашето общество, което свикна със свинщините на нашите управници, европейските избиратели и данъкоплатци все още са запазили своите инстинкти и реакции! Ще се възплозваме от този шанс максимално!“, завършват от ГД „БОЕЦ“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9316 |07.05.2019 БОЕЦ: И ВАС не откри Пеевски! . 9| 17387 |26.04.2019 БОЕЦ осъди НАП на последна инстанция . 2| 5174 |19.04.2019 БОЕЦ със сигнал в прокуратурата срещу Борисов за катастрофата край Своге

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads