Реклама / Ads
6| 6343 |25.02.2020 НОВИНИ

ГД ”БОЕЦ” сезира Народното събрание по казуса „Къщата в Барселона“

.
Къщата в Барселона
Народното събрание да отстрани премиера Бойко Борисов, да бъде създадена времна комисия, която да провери всичко свързано с казуса „Къщата в Барселона на Борисов“. Парламентарната комися за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика също да проверят случая и участието на премиера в скандала. Това са исканията, с които ГД ”БОЕЦ” сезира Народното събрание.
 

Ето какво съобщи Георги Георгиев то "БОЕЦ"  за предприетите от тях действия:

 

Днес, 25.02.2020г. БОЕЦ внесе сигнал до Народното събрание на Република България.
В сигнала се представят всички известни към момента документи, факти и обстоятелства и се посочва:

 

„България е парламентарна Република и БОЕЦ считаме, че Парламента трябва да се ангажира и упражни своите правомощия при всеки случай и казус, които са от национално значение и обществен интерес. Случаите на корупция и престъпления извършени от хора по най-високите етажи на властта са точно такива теми.

 

БОЕЦ се обръщаме към НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ с настояване за незабавно създаване на Парламентарна комисия, която да разследва всички данни и обстоятелства свързани с казуса „Къща в Барселона на Бойко Борисов”, включително връзките му с посочените, като замесени в пране на пари от испанските власти Георги и Борислава Йовчеви и бащинството на Бойко Борисов на детето на Борислава Йовчева. Изискваме бърз отговор и реакция. Изискваме публично изслушване на премиера по темата, като се допусне присъствие и възможност за задаване на въпроси от страна на представители на неправителствени организации по време на изслушването. Както и да се инициира и внесе за гласуване в Парламента процедура за отстраняване от поста на премиера Бойко Методиев Борисов до приключване на разследването в България и Кралство Испания!

 

БОЕЦ сезираме и Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика за бездействието на КПКОНПИ, в която БОЕЦ сме внесли официален сигнал по казуса „Къща в Барселона на Бойко Борисов” още на 21.11.2018г. и до днес няма отговор и публично огласена информация за извършена проверка и предприети действия.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7368 |24.02.2020 БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за „Къщата в Барселона“ . 16| 6141 |07.02.2020 Стотици на протест пред Народното събрание . 5| 6350 |07.02.2020 ”Възраждане” организира днес протест пред Народното събрание . 2| 4477 |28.01.2020 Доц. Киселова: Народното събрание е органът, който да пита КС за отговорността на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads