Реклама / Ads
8| 7219 |08.08.2020 НОВИНИ

И ”БОЕЦ” сигнализира: СДВР готви премахване на блокадите

.
Георги Георгиев Източник: БГНЕС
И от гражданско сдружение ”БОЕЦ” сигнализират, че столичната полиция ще предприеме действия за премахване на блокадите довечера. Възможно е да бъдат внедрени провокатори.
 

СДВР има заповед да "отстрани блокадите". Вероятно ще действат отново през нощта със същата тактика. Или ще я допълнят с внедрени провокатори, които да предизвикат напрежения, размирици и агресия вътре в блокадите и сред протестиращите, за да дадат формален повод на полицията и жандармерията да се намесят веднага и разбият всичко и всички.


Има и напрежение вътре в МВР, като част от служителите все по открито заявяват подкрепа и солидарност с протестиращите. Това кара Борисов, Гешев, Пеевски и Доган да бързат да смачкат протестите веднага, докато все още имат контрол.


Минавали сме през това и имаме опит вече и с провокациите, и с подлостта на мафията.
За да устоим са нужни няколко неща.


1. Достатъчно хора, особенно вечер и нощем. И то хора, будни и разумни, които организирано да поддържат заедно с бойците блокадата. Без купони и агресия, а с твърдост и решителност. Ако сме достатъчно, дори и да дойде жандармерията няма да отстъпим. 30 човека могат да извлекат. 300 не могат. Сега е момента поне един от "триото" да остане поне една нощ с гражданите и бойците на блокадата. Само селфитата и интревютата не са достатъчни. Вярно е, че е рисковано, няма микрофони и камери, но е важно. На блокадата най-ясно се вижда кой за какво се бори и до къде е готов да стигне. Тук се води битка срещу мафията.


2. Масово отразяване, документиране и снимане на всички събития и ситуации.


3. Незабавно отстраняване на всички пияни и дрогирани, както и на всякакви лица, които провокират насилие.


4. Изграждане на жива верига срещу жандармерията когато дойдат, като жените стоят зад веригата и снимат постоянно. При откъсване на човек от веригата всички да го държат и недопускат отвеждането му. Пазете се и дръжте взаимно. Не посягайте на полицаите, но, ако те посегнат с бой и агресия на някой от протестиращите, реагирайте и защитете! Ако бъде натоварен, блокирайте буса, или колата на МВР и не допускайте отвеждането му, като се държите заедно и не разкъсвате веригата.


5. Елате с готовност и подготовка да стоите до сутринта, поне до 09.00, като след това осигурите ваш приятел, или близък да ви смени. Трябва да има достатъчно присъствие денонощно. Информирайте, когато тръгвате и идвайте, за да знаем и реагираме, ако изчезне човек и евентуално бъде арестуван. При задържане веднага се свържете с адвокат и не подписвайте никакви документи без адвокат. Опитайте се да информирате и някой от организаторите на блокадата.


6. Търсете членовете на БОЕЦ, ДБ, Зелен Младост и групата Граждански Мегдан, за информация и организация на място. Хаоса не е решение, трябва да бъдем организирани и да не губим фокуса върху действията и целите си. Запишете телефонните номера на организаторите, бойците и стюардите на протеста и поддържайте връзка с тях.


7. Не се поддавайте на слухове и провокации. На Орлов град гражданите управляват.

 

Имайте вяра, ще победим злото, вече всичко зависи от непримиримите! Сега мафията се страхува от нас, страхът е в техните сърца. Споделете, разпространете и подкрепете!


ОСТАВКА!

 

Fcebook, БОЕЦ - България Обединена с Една Цел




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4853 |07.08.2020 СДВР обясни за снощната акция с 12 задържани в София . 6| 5414 |06.08.2020 СДВР още дири агресорите от конференцията на ГЕРБ . 14| 5387 |06.08.2020 ”БОЕЦ” влезе в БНТ. Търси Кошлуков, за да му иска оставката . 9| 5656 |04.08.2020 СДВР: Задържана е жена, използвала вербална агресия срещу протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads