Реклама / Ads
43| 8572 |27.10.2011 НОВИНИ

Боевски замесен в трафик на кока заради дългове?

.
Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил заловен в Бразилия с 9, а не с 2 килограма кокаин. Информацията на бразилските власти бе потвърдена от българското Министерство на външните работи.
 


Полицията в Сао Паоло е уведомила посолството ни в Бразилия, че Гълъбин Боевски е заловен на летището с 3 куфара, в които е открит наркотик. Боевски все още не е потърсил съдействие от консулството на България. От полицията казали, че Боевски е готов да съдейства на разследваенто. Не се споменава да е отричал или че не знае как се е оказал наркотикът в багажа му.

От Министерство на външните работи уточняват, че ако той пожелае, може да му бъде оказана помощ от българския консул за намиране на адвокат в Бразилия, както и за условията, при които е задържан в ареста.

Според бразилската полиция Боевски е бил в схемата от мулета за пренасяне на дрога. Тепърва предстои да се изясни от къде взет наркотикът и за кого е бил предназначен. Подобно престъпление в Бразилия се наказва с 15 години зад решетките.

Вероятната причина Гълъбин Боевски да се замеси в схема за пренос на кокаин от Латинска Америка, са негови дългове. Тази версия лансира пред БНР бившият началник на сектор „Наркотрафик” в ГДБОП Калин Михов.

За пренос на подобно количество, максималната сума, която може да получи трафикантът, е не повече от 10 хиляди евро.

Случаят наистина е доста интересен, говорейки конкретно за името. При всички положения, не може да се говори за някакви големи суми по критериите за този човек, смята спецът.

Латиноамериканските картели често изпращали емисари в България, които набират желаещи да пренасят дрога през океана. Тъй като цените на кокаина в Латинска Америка са ниски, около 2-3 хиляди долара на килограм, трафикантите не получават много пари.

"Куриер, който пренася 500 - 800 до 1 кг, каквито са гълтачите, парите, които взимат, са горе-долу около 1000 евро, дори малко по-малко. За такова количество, би трябвало да е някъде около 10 хиляди евро, едва ли е по-различна сумата. Най-вероятно е нещо такова, за дълговете му или пък за някакви затруднения материални, коментира случая "Гълъбин Боевски" Михов.

Основна роля в преноса на дрога през Атлантическия океан играят българските престъпни групи в Испания, разказва още бившият началник на сектор „Наркотрафик” в ГДБОП.

Мегаскандалът избухна около олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски ден по-рано. Легендарният щангист беше арестуван в Бразилия за пренос на кокаин.

Роденият на 19 декември 1974 година Боевски е задържан в понеделник на летището в Сао Пауло, откъдето е тръгвал за България заедно с дъщеря си Сара. Тя е участвала в международен тенис турнир и се е прибирала заедно с баща си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5775 |21.10.2011 Българи в САЩ обвинени в трафик на дрога и банкови измами . 8| 5307 |13.10.2011 С тунели ще борят трафика в София . 143| 6762 |06.10.2011 Росен Плевнелиев замесен в далавери със СОС? . 1| 4559 |23.09.2011 Нашенци - обвинени в трафик на хора в Швеция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads