Реклама / Ads
8| 8200 |04.10.2013 НОВИНИ

Богомил Манчев обжалва

.
Бизнесменът Богомил Манчев Източник: Булфото
Богомил Манчев ще обжалва налагането на парична гаранция от 1 млн. лева, съобщи адвокатът му Менко Менков на извънредна пресконференция. От своя страна Богомил Манчев допълни, че той не е разпитван нито днес, нито при обискирането на офисите му. Зададен му е един-единствен въпрос - дали му е верен единният граждански номер. Според адвоката на Манчев Менко Менков не е ясно защо е записано, че клиентът му е разпитван, след като това реално не се е случило.
 

Обжалването ще е на две основания. Първото е, че няма никакви обстоятелства, които да налагат необходимостта от предявяването на обвинение, а второто - че никога досега не се е налагала парична гаранция в толкова голям размер. Гаранцията трябва да се плати в едноседмичен срок.

Адвокатът каза, че не познава прокурорът Емил Петров, подписал обвинението. Според Менков дори и следователката по делото не познава прокурора. Менков определи обвиненията към клиента му като "абсурдни".

„Кое е това неустановено място и коя е тази неустановена дата, на които господин Манчев заедно с господин Събин Събинов чрез даване на съвети са дали възможност и умишлено са улеснили директора на НЕК да извърши присвояване в чужда полза? Тъй като такова нещо не се е случило, деянието в което е обвинен господин Манчев не съществува в правния мир и не се е случило никога, очевидно е, че те са приели, че за тях този въпрос няма да бъде изследван, не се нуждае от изследване и са готови да повдигнат такова обвинение. Сами разбирате, че е абсурдно обвинение за престъпление, в което обвиненият в извършването на което не знае кога и къде го е извършил", каза Менков.

От своя страна Богомил Манчев бе категоричен, че решението за спирането на проекта АЕЦ „Белене", взето от кабинета на ГЕРБ, не прекратява автоматично договорните отношения с консултантите, предаде Дарик. След среща с представителите на настоящия кабинет и настоящия състав на Българския енергиен холдинг, е станало ясно, че в момента намерението на управляващите е да има „временно прекъсване" на договорните отношения.

„Народното събрание е задължило министъра да каже какво се случва, след като се прекратява договорът, защото всяко такова решение и издаване на заповед или писмо от съответния стопански ръководител носи вреда за съответната стопанска организация. Няма стопански ръководител, който ще напише такова писмо, което ще доведе до вреда... Защото това е едностранно решение, тъй като е взето на 29 март, когато са били валидни допълненията към договорите с Атомстройекспорт, едностранно стопанският ръководител да вземе решение, че ще нанесе вреда, без да му е разрешил висшестояща организация", каза Манчев.

Той обясни, че има свой бизнес от години и много добре знае правата по търговските договори. Консултантът помоли трите правителства да погледнат как работят техните структури. Ако те не знаят как функционира държавата, да се направи ограмотителен курс, предложи Манчев. „Не може да пише на табелката „министър" само за да си мисли, че трябва да стои на този стол. Той трябва и да работи този човек, да разбира на всичкото отгоре", каза той.

Манчев бе категоричен, че със сигурност ще загубим арбитражното дело за „Белене", въпросът е с колко да намалим сумата, която трябва да платим. Като консултант той на няколко пъти заяви, че си е свършил работата много добре.

„Аз съм гражданин на държавата, а той представлява държавата. Има много голяма разлика. И най-тъжното е, че аз като гражданин на държавата пазя държавата от самата нея и те за това ме наказват естествено", коментира консултантът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5337 |04.10.2013 Богомил Манчев е на свобода срещу 1 млн. лв гаранция . 11| 5410 |29.09.2013 Манчев: България ще загуби арбитражното дело . 13| 6175 |28.09.2013 Богомил Манчев се закани на министър Стойнев . 4| 5775 |26.09.2013 Б. Манчев: Политици ме превърнаха в демон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads