Реклама / Ads
13| 6174 |28.09.2013 НОВИНИ

Богомил Манчев се закани на министър Стойнев

.
Богомил Манчев Източник: Булфото
Изпълнителният директор на "Риск инженеринг" Богомил Манчев се закани да заведе съдебен иск срещу министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Човекът над 1,90 метра, който има частен интерес да го атакува не е Делян Пеевски, но отрече да борави с имена.
 

Когато събера съответните документи, които уличават в действия някои хора, ще ги предам на съда, колкото и да нямам доверие на правосъдието ни, коментира Манчев в интервю за радио К2. Той обвини Драгомир Стойнев в нарушение и превишаване на власт.

"Стойнев няма правото да върне нито една фактура, най-малкото той е човекът, който ги подписва. Когато условията по контракта са изпълнени, имаш задължения, не просто ей така да разпоредиш", уточни Манчев и призова министъра да си свърши работата и да отговори защо не е написал заповед за спиране на този договор.

Според Манчев Стойнев е разпоредил да се направи неправомерно действие, което носи ущърб на определени лица и затова може да се търси отговорност. "Акцията на ДАНС, МВР и Софийска градска прокуратура, свързана с проекта АЕЦ „Белене", удря по имиджа на „Риск инженеринг" и „Уорли Парсънс"", заяви още Манчев.

"Същата тази политическа сила, БСП, която в момента управлява държавата, направи референдум за АЕЦ „Белене" и в крайна сметка 850 000 души казаха „да". Ако се прави референдум без ограничение колко хора трябва да гласуват, като например в Швейцария, референдумът се счита за валиден", посочи Манчев.

Манчев разкри, че е бил посетен от следователи в предварително уговорен час, а след проведения разпит не е призован по образуваната проверка дори и като свидетел. При обиска в офиса на Богомил Манчев разследващите служители запечатали касата в неговия кабинет, тъй като не са могли да я отключат, защото ключът е бил в Манчев. В сряда 25 септември в тяхно присъствие Богомил Манчев отключил касата, следователите прегледали всички документи и му ги върнали, тъй като нямали нищо общо с проекта АЕЦ „Белене".

Манчев каза, че следователите не са му задали никакви въпроси. "Прегледаха касата, установиха, че няма нещо, което да ги интересува, затворих си касата с документите, които са на компанията, разписаха ми се върху призовката, че съм се явил в уречения ден и час и си казахме „довиждане", уточни изпълнителният директор на „Риск Инженеринг".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5775 |26.09.2013 Б. Манчев: Политици ме превърнаха в демон . 5| 5039 |25.09.2013 Отложиха разпита на Манчев за „Белене“, няма го . 2| 5208 |25.09.2013 Богомил Манчев от чужбина каца в следствието . 30| 6069 |23.09.2013 Манчев: Договорът за "Белене" не е прекъсван от 2005 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads