Реклама / Ads
0| 6076 |19.07.2015 НОВИНИ

Бой на плаж Силистар заради входна такса от 10 лв.

.
Скандал завърши с бой на плажа Силистар. Туристи били дърпани и блъскани на входа към плажа, защото отказали да платят по 10 лева, за да стигнат до морето по пътя, минаващ през частен терен, съобщи НТВ.
 

 До вчера, за да стигнеш до плажа по този път, таксата била 5 лева. Събирала ги частна охрана, назначена от собственика на терена. Тази сутрин обаче сумата скочила двойно. „Първоначално бях готов да платя, но след това се замислих, че няма как да спрат на пътя някой и да му поискат такса. Единият така се възмути от моя отказ да платя, че се опита да ме изкара от колата, посягайки вътре. Отвори вратата, посегна да ме изкара от колата, скъса ми ризата”, разказва Марин Вацов.

 

В разпрата се намесил и управителят на плажа. „Мен лично ме събориха на земята и при падането се ударих и съм одран целият”, заяви управителят Боян Монев.Потърпевшите извикали полиция. Показаха ни кадри от скандала до и след пристигането на патрула.

 

„Цяла седмица съм свидетел как тези хора рекетират, буквално рекетират всеки, който мине оттук, като взимаха до вчера такса от 5 лева. Който отказваше да плати таксата, го нападаха. Събираха се по 5-6 човека дори да преградят пътя и се стигаше до бой”, заяви Илияна Янкова. През седмицата идвали инспектори на община Царево и РИОСВ.

„До момента проверките, които се извършват от тези органи, не дават резултат. Дейността независимо дали е законна, или незаконна, продължава”, заяви концесионерът на плажа Стойчо Монев.

 

Последната проверка е била в петък. Документите за собственост на терена били предоставени на дошлия полицейски патрул, а в тях ясно пише, че собствениците на терена не трябва да ограничават преминаването по пътя. Отговорността летовниците да стигат спокойно до Силистар, в крайна сметка, е в ръцете на кмета на Царево. За Нова той лаконично заяви, че „си върши работата и спазва законите”. Дали е така ще стане ясно още утре сутрин, когато първите плажуващи опитат да стигнат до плажа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4337 |19.07.2015 Заведоха дело срещу НС заради липсата на достъп на хора с увреждания . 0| 4538 |18.07.2015 Спряха камионите над 20 тона заради жегата . 0| 4571 |18.07.2015 Плевнелиев ще е в Карлово заради годишнина от рождението на Левски . 0| 5144 |17.07.2015 ЕЦБ отворила тайно кредитна линия за България заради Гърция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads