Реклама / Ads
56| 8297 |29.10.2010 НОВИНИ

П. Бояджиев: Президентът е зависим от службите

.
Петър Бояджиев
Октоподът е в офшорките, където влизат и откъдето излизат парите; Филип Димитров Жан Виденов бяха единствените двама, които са станали премиери, без договорка с октопода; сега такъв бил и Б. Борисов, каза дисидентът.
 

Имам голям архив за годините на прехода и предстои да го издам в книга, обяви по БНТ един от известните български дисиденти Петър Бояджиев. Той е емигрант във Франция от 1981 г.  Бояджиев разказа, че навремето Ж. Желев му казал, че си дава сметка как без БСП не може да стане президент, но щял да го направи "по нашенски, под масата". Тогава съществувало и т.нар. "шарено политбюро", кукловодите се сменяли, но не и базата им - криминалните пари. В България няма мафия, но има мафии. В България имаше 6 управления на ДС, които се структурираха на кланове, каза Бояджиев.

До 2001 г. президентът беше подставено лице и управлявано от офицери от 1-во главно, разкри Бояджиев, който имал документи за това. Тогава той сам изпратил човек при Първанов, който по това време бил председател на БСП. Първанов е бил зависим от тайни служби, каза Бояджиев и показа писмо, с което според него ставало ясно, как президентът е изпаднал в зависимост от тези кръгове - подписвал всичко, което те му давали, дори без да го чете. Много хора знаели как "лазел" Първанов заради досието си "Гоце".

Ал. Петров не е главата на Октопода, тя е в офшорките, където влизат и откъдето излизат парите. Защо има поръчкови, неизяснени убийства в България, попита Бояджиев. Заради достъпа до криминалните пари, отговори веднага той. Филип Димитров Жан Виденов бяха единствените двама, които са станали премиери, без договорка с октопода, прибави дисидента и призова Виденов да излезе и да говори на българите, защото знаел много.

Б. Борисов спечели тези избори вън от схемата, продължи Бояджиев
. Президентът Първанов плетеше друга тъкан, искаше да постави в зависимост бъдещото мнозинство на Борисов с тогавашния си проект "Лидер". Избирателят надминал октопода и дал мандат на Борисов, който е третият премиер, без обвързаност с октопода.

Сегашният проект на Първанов е пореден опит за възстановяване на тази обвързаност, каза Бояджиев. Сигурно А. Петров е давал малко пари и на ГЕРБ, защото е смятал, че ще им извива ръцете, предположи Бояджиев, според когото имало сценарий за дискредитиране на Цветанов, тъкмо защото офшорките били срещу него. Българите обаче трябва да вярват на Цветанов, добави дисидентът. В България всичко се инсталира под масата, категоричен беше той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6279 |28.10.2010 Президентът атакува Цветанов с 5 въпроса за Трактора . 17| 6028 |28.10.2010 Президентът вади Сумиста от ареста? . 16| 6058 |28.10.2010 Президентът е политическият гръб на Трактора . 30| 7404 |19.10.2010 Президентът очаквал Супер Бианка да го "избъзика"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads