Реклама / Ads
0| 4433 |30.08.2016 НОВИНИ

Боян Петров: Кресненското дефиле е смъртоносна точка

.
Боян Петров
Кресненското дефиле е смъртоносна точка и хората са част от черната статистика, каза алпинистът Боян Петров, който се възстановява от тежък инцидент, възникнал именно там. Боян Петров и екологът Андрей Ковачев бяха ударени от автомобил в Кресненското дефиле. По-късно бяха откарани във Военномедицинска болница, където бяха подложени на няколко операции.
 

„Аз съм със счупен крак, глезен, ребра, ключица, лопатка, кости в главата, кръвоизливи… множество травми на различни места. Изисква се време, за да стана отново активен”, поясни Петров пред bTV. По думите му той не си спомня самия инцидент, както и първите дни в болницата.

 

С Андрей преминахме през критичния период, най-тежките моменти на физическото оценяване вече са зад гърба ни. Предстои ни още една седмица престой във ВМА, за да станем отново хора”, каза още алпинистът. „Преминавал съм дефилето над 120 пъти, познавам го отлично и никога не съм си помислял, че можем да попаднем с Андрей Ковачев в черната статистика. Все си мислехме, че опазването на животните е основата, на която градихме кампанията да махнем пътя от там”, каза още Петров. Алпинистът допълни, че за първи път от над 13 години еколози и политици са на едно мнение за Кресненското дефиле и пътят да бъде изнесен от там. „Премиерът Бойко Борисов, който ни беше на посещение, каза, че подкрепя напълно идеята, но да седнем и да се разберем с ресорните министри”, допълни Петров.

 

Животът ми до момента така се случва, че всички тези случки още повече ме амбициратда се справя с трудностите. Тази случка ще стане пресечна точка в живота ми, защото искам да дам още от себе си, искам този път да се махне от Кресна и да го направим по друг начин”, каза Алпинистът. Боян Петров, който постави рекорд за най-много изкачени осем хилядници каза, че върховете ще се отворят с още по-голяма сила за него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4164 |29.08.2016 Скоро изписват Боян Петров и Андрей Ковачев от болницата . 0| 5606 |24.08.2016 Боян Петров излезе от кома, диша самостоятелно . 0| 4251 |24.08.2016 Алпинистът Боян Петров остава в реанимация . 0| 4166 |23.08.2016 Румънка помля Боян Петров и Андрей Ковачев в Кресненското дефиле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads