Реклама / Ads
24| 4444 |27.01.2015 НОВИНИ

Ж. Бойчев: Лицемерие за "Южен поток" от кабинета "Близнашки"

.
Жельо Бойчев
Жельо Бойчев обвини в лицемерие и двоен стандарт служебния кабинет "Близнашки". Депутатът от "БСП - лява България" публикува на страницата си във Фейсбук два документа от кореспонденция по проекта „Южен поток", които, по думите му, показват разнопосочното поведение на управляващите пред руската страна и пред САЩ и ЕС.
 
Според мен, част от причините проектът да бъде спрян се крият в подхода от наша страна, пише той във Фейсбук. За морал не искам да говоря, нека всеки сам за себе си даде оценка на подобно поведение, пише той.

Ето и целия статус на Жельо Бойчев:
Преди няколко седмици получих няколко документа от кореспонденцията по проекта „Южен поток" от времето на служебното правителство на г-н Близнашки. Реших да ги покажа публично, за да може всеки да прецени и си направи изводите за т.нар. „прогресивни" и „реформаторски" настроени управляващи. Ясно се виждат двойните стандарти и лицемерието на тези хора. Според мен, част от причините проектът да бъде спрян се крият и в този подход от наша страна. Пред руската страна да твърдиш, че подкрепяш проекта, а пред САЩ и ЕС да се опитваш да търсиш дивидент за спирането му.

Задавам си въпроса кога са искрени тези хора? Когато президентът Плевнелиев твърди, че Русия е едва ли не агресор и води информационна война с нас или когато неговият служебен министър пише тези писма на Газпром. Когато ГЕРБ в своята предизборна кампания обявяват проекта Южен поток за приоритет или след това, когато вицепремиерът Румяна Бъчварова обявява Борисов за герой заради това, че е спрял три големи руски проекта.

Не знам само колко приятно ще бъде на нашите европейски партньори след като видят как кореспонденцията помежду ни се препраща на трета страна. Или как борците против проекта са били готови да заплатят аванс за започване на строителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4180 |21.01.2015 Лавров: Водиха ни за носа за "Южен поток" . 16| 5282 |16.01.2015 Вицето Дончев: Не е сигурно, че "Южен поток" е спрян . 46| 5021 |16.01.2015 "Газпром" пак обвини България за "Южен поток" . 33| 4818 |14.01.2015 Мерджанов: ГЕРБ носи най-голяма вина за провала на "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads