Реклама / Ads
51| 8891 |28.10.2020 НОВИНИ

Борисов твърди, че е равен с всички пред закона. Къде ни е тогава шкафчето с пачките?

.
Бойко Борисов между крави, без шкафче с пачки и кюлчета
Днес премиерът Бойко Борисов не пропусна да си запише точка в полето на кризисния пиар. Пусна в действие поредната опорка на съветниците си, като рече: “Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев”.
 

Последва дълъг монолог, как видите ли, той спазва стриктно карантината, за разлика от президента. И като ученик-подмазвач пред строга учителка, явно не случайно изрецитира: “Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи. С тези, които се имат за недосегаеми, че могат да правят всичко”. 

Ако министър-председателят реши да разрита неколцината слагачи около себе си, които явно му мътят главата с разкази за несъществуваща реалност, ще разбере, че хората очакват от него съвсем други неща. Като например да им се изповяда за снимките на онази “прекрасна госпожа” и  за чекмеджетата с пачките и златните кюлчета. Преди дни  разбрахме, че вече  го е сторил пред евроначалника си- председателят на ЕНП Донал Туск. Какво пречи сценката да се повтори. Все пак трябва да разберем, защо Бойко е в опасност, както разтревожено ни сподели Туск.   


Хората от кръга на Борисов са много, ама много наясно, че  “Чекмеджето” вече не е само символ на българската корупция на най-високо държавно ниво. То се превърна в съвременния аналог на досиетата от ДС. На онези смразяващи кръвта истини, от не толкова далечните мракобесни времена, без  чието осветяване ние нямаше как да мръднем и крачка напред в развитието си. За съжаление плодовете на тази уродлива част от историята ни, продължаваме да берем и днес. Същото е и сега - без истината за шкафчето на Борисов с милионите в него, няма как да продължим напред и на чисто. Няма да имаме моралното право да говорим за законност, ред, правила, справедливост.       


Да зовеш за равенство пред закона, когато не си дал никакво обяснение за пачките и златните кюлчета, е жалък опит да продължаваш да правиш всички българи на  идиоти. И разбира се, да потъпквш безогледно достойнството им. Борисов и дума не обелва за историите със скандалните записи, от които на бял свят излязоха чудовищни неща, като например това кой бизнесмен трябва да бъде “смачкан” и кой политик “изгорен”. Не казва нищо и за разследването “Барселона” и другата прекрасна госпожа - “Мис Бикини”, неясно къде изчезнала. Така мълчеше за записите “Мишо Бирата” и  “Двете каки”... За жалост, списъкът със скандалните разкрития е доста дълъг, за да бъде пренебрегнат. Но хората на площада, освен, че зоват за “Оставка”,  питат над 100 дни за всичко това. Възможно е неговите съветници да го уверяват, че “тулупите” скоро ще се откажат, че забравят скандалите и гафовете. А и лавината от новини за коронавируса изтласква провалите - лични на Борисов и властта въобще на заден план.


Борисов днес призова всички да сме равни пред закона, както той го прави.  В такъв случай не е  ли редно и ние на свой ред, в името на равнопоставеността, да го попитаме: “Щом всички сме равни, къде ни е чекмеджето с пачки и  кюлчета?”.


Катя Илиева 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 9878 |28.10.2020 Методи Андреев пред Фрог: Борисов и Доган се конкурират кой е по-добър руски проект . 50| 5829 |28.10.2020 Борисов: Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като Радев /видео/ . 22| 6071 |28.10.2020 Господин Борисов, ръстът на учителските заплати няма да реши проблемите в системата . 10| 4659 |27.10.2020 Нинова: Бюджет 2021 е предизборен. Борисов си купува с всяко левче глас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads