Реклама / Ads
23| 12571 |22.02.2016 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Бях в шпиц команда на гл. прокурор, която уж не съществува

.
Бойко Атанасов
Когато съдът постанови присъда, има условия тя да падне, създадена е такава система, която не генерира резултати, заяви по НТВ следователят в Столичното следствие Бойко Атанасов. Има група на пряко подчинение на главния прокурор по негово разпореждане, има много смущаващи факти. Аз съм бил и съм участвал в такава шпиц команда. Такава длъжност по закон не съществува.
 
Да, самото извършване на тези действия, самата структура е незаконна, потвърди той. Нито едно дело не е срещу конкретно лице, а са срещу неизвестен извършител, като делото за авиоотряда, напр. Така има зависими и "страхувани" политици.

Работих по дело срещу депутата от предишното Народно събрание Емил Иванов. Два пъти предложих да бъде повдигнато обвинение и да му се отнеме имунитета. Вместо това, аз бях отстранен, а същият този депутат стана областен управител, даде пример следователят.

Случващото се с Христо Иванов, бившия министър, там имаше образувани дела, че били различни подписите му е един от примерите за шантаж с дела. Сигналите се появяват поръчково в една медия, а прокуратурата се самосезира, каза той.

Проговарям от 2004 г., не съм спирал да говоря за администрирането по делата, корупцията, управлението на прокуратурата, тя не разследва себе си, всичко се замазва. Тогава бяхме изгонени с колега. Главният прокурор се избира от ВСС, но е важно кой го ползва. Самата система се управлява не отвътре, а от определени фактори.

Не съм участвал в преговори за заемане на определен пост срещу определени гаранции, увери Атанасов. Не отмъщавам на никого.

Делото срещу Янева е гледано под покрива на СГП от военни следователи, командировани от главния прокурор, определени и преместени със заповед, а не по силата на вътрешен подбор.

Виждал съм няколко пъти следовател Пеевски да идва при Петьо Петров като ръководител на Следствения отдел. Разследваше се опит за убийство, започнало в полицията, каза още той и призова системата да се промени.

При нарочно създадения хаос никой не може да разследва никого. Аз ще бъда опраскан и съсечен, прогнозира той и посочи, че по-рано имало опит да му се подхвърлят наркотици. Очаквам нови номера, добави Атанасов. Ако колегите споделят впечатления, трябва да се започне от самата система, призова той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9507 |19.02.2016 Бойко Атанасов: Разпределиха ми 3 дела в една и съща секунда, защото бях на срещата с Маковей . 15| 4691 |11.02.2016 Природозащитници с протест:"Бойко пада от лифта. Да защитим Пирин" . 58| 6146 |11.02.2016 Ген. Атанасов: Кандидатурата на Бокова разделя България . 5| 4930 |03.02.2016 Ген. Атанасов: Смяната на Танев е отвличане на вниманието от евродоклада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads