Реклама / Ads
8| 8630 |23.03.2018 НОВИНИ

Бойко Атанасов за Фрог: Много магистрати са подслушвани, но прокуратурата мълчи

.
Следовател Бойко Атанасов
Съдът прекрати делото срещу прокуратурата, заведено от следовател Бойко Атанасов за подслушване, тъй като не държавното обвинение, а ГДБОП е поискало да се следят разговорите на следователя.
 

„Поискал съм в края на миналата година към делото срещу прокуратурата да бъде присъединен като ответник МВР, но ми бе отказано незнайно защо. Затова пуснах отделно искова молба и бе образувано дело, като разпоредителното заседание бе на 16.02. От съда е изпратен препис на министъра на вътрешните работи. Едномесечен е срокът за депозиране на отговор по исковата молба, но до момента няма отговор”, обясни пред Фрог нюз следовател Бойко Атанасов.

 

„Исковата молба бе срещу Софийски окръжен съд и прокуратурата. Три съдебни състава се позоваха на практиката, че съдът макар и при нарушено материална компетентност не може да носи отговорност за безобразията, които върши. Разрешението за моето подслушване бе дадено от Окръжен съд, като той е иззел правомощията на друг съд”, посочва Атанасов.

 

По думите му, прокуратурата не търси отговорност на ГДБОП, която е поискала подслушването. „ ГДБОП не е посочила престъпление, за което да бъда подслушван. Всичко се прави с цел да се събират компромати срещу мен. Когато са искали да бъда подслушван, съм работил с ГДБОП. Странно нали?! Много магистрати са подслушвани, но прокуратурата мълчи”, каза още следовател Атанасов.

 

Той коментира изнесените данни от „БОЕЦ” за 16-те милиарда лева несъбрано ДДС: „Върховна касационна прокуратура трябва да бъде запитана за несъбраните 16 млрд. лева ДДС. Нека прокурорите да кажат какво се случва. Създава се съмнение, че някой богатее на гърба на хората, без да му се търси наказателна отговорност. Аз също съм сигнализирал за злоупотреби с ДДС.  Когато говорих пред ВСС за това, част от прокурорската колегия ми се присмя”, посочва следователят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6493 |23.03.2018 Прекратиха делото за незаконно подслушване на следователя Бойко Атанасов . 2| 6672 |22.03.2018 Само във Фрог: От „Медицински одит“ се правят на разсеяни за лекарски грешки като не се произнасят . 6| 8822 |21.03.2018 Д-р Мими Виткова за Фрог: Държавата е абдикирала от всичко . 4| 6977 |21.03.2018 Р. Гълъбинов за Фрог: Много са фирмите - фантоми, които издават фалшиви данъчни фактури

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads