Реклама / Ads
2| 6396 |28.11.2018 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Може да се даде възможност за втори мандат на Цацаров, апатията е огромна

.
Бойко Атанасов
Най-уязвен от думите ми е главният прокурор. Той нареди да ми се търси отговорност. Беше образувано дисциплинарно производство срещу мен, което продължи до пролетта тази година. След това във ВСС се образува четвърто дисциплинарно производство. Това каза следовател Бойко Атанасов пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Не съм се стремял да се харесам на членовете на прокурорската колегия във ВСС. Не съм отишъл да взема поста в спецпрокуратурата на всяка цена. Сигналът срещу мен е от Иван Гешев. Цацаров е наредил да му се обърне специално внимание. Хубавото е, че по тези дисциплинарни  производства научих колко споразумения е сключил Гешев. Не може да има ОПГ за данъчни престъпления, а те да бъдат оневинени. Не ми е отговорено дали е осуетено наказателното производство срещу ОПГ-то. Официозите на властта са доста, малко са независимите медии.

 

Отчитат се едни акции. Препоръките на ЕК по техническия доклад, са  да се отчитат делата за корупция, т. е какви са крайните присъди. Политическият доклад не съдържа нищо.  Има манипулация. За главният прокурор е дадена препоръка ,че трябва да има механизъм за неговото разследване. Той говори, че в техническия доклад става дума за тримата големи. Това е лъжа. На стр. 15 от доклада пише, че трябва да има процедура за разследване на главния прокурор. Той каза, че корупцията е държавна политика. Този човек трябва да си подаде оставката. Мисля, че си е сбъркал работата. Какво е направил в този мандат? Защо корупцията  и преди, и сега е държавна политика. Тя възпроизвежда ли се? Дали е хранителна среда?

 

Изборен съм. Срещу мен има 7-8 процедури. Самата система в момента се възпроизвеждат модели, които не са добри за работата на прокуратурата. Направи се селекция на кадрите, които са удобни. Сега го виждам като краен резултат. Удобните останаха. Зависими хора и слаби професионалисти.

В момента Цацаров в прокуратурата е всесилен. Около него има ситуирани 150 прокурори в Главна прокуратура, за да защитават този модел. този мандат ще свърши, стига да не се промени закона и да му се даде възможност за втари мандат. Апатията в обществото е огромна. Когато падне съдът, ще ни обгърне мрак.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3710 |28.11.2018 Хасан Адемов: Може да се изгладят недоразуменията с майките . 7| 5621 |23.11.2018 В. Симеонов нападна Слави: Не може гологлав чалгар да раздава присъди . 0| 4028 |22.11.2018 Може Правителствена болница да стане детска . 0| 3810 |22.11.2018 Министър: Брекзит може да не се състои, ако не се одобри сделката с Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads