Реклама / Ads
8| 6380 |08.06.2009 НОВИНИ

Бойко Борисов: Благодаря на Господ и избирателите

.
След всичко, което се направи срещу нас в тази кампания, постигнахме един добър резултат – можеше и повече, можеше и по-малко. Всички бяха срещу нас, но се справихме. Това заяви Бойко Борисов по БНТ. На него думата бе дадена след интервю с премиера Сергей Станишев.
 
Той от своя страна омаловажи победата на ГЕРБ и се закани БСП да бие противника на изборите за български парламент.
„Ако се върне това, което казаха социолозите в последните дни, ние трябваше да сме трета или четвърта сила, но аз благодаря на Господ и на всички хора, които са дали гласовете си за ГЕРБ, благодаря им, че сме първи. Хората гласуват за това, което сме били, което сме и което очакват, че ще бъдем в бъдещото управление”, каза Борисов.

Според него, ако изборите са били, както в цяла Европа – в един ден за местен парламент и Европарламент, избирателната активност е щяла да бъде много по-висока и ГЕРБ са щели да имат по-добри резултати.

„Държавата ще похарчи поне 100 млн. лв. за тези два избора, за да угодим на двама човека. Г-н Станишев и Ахмед Доган ни убеждаваха изборите да са в два различни дни в два различни месеца, за да бъде кампанията за европейски депутати насочена само към европейската цел. Клипът на г-н Станишев, в който казваше: „Подкрепете мен, не съм ви лъгал, гледам ви в очите. Той не е кандидат за евродепутат, нали. Напред трябва да излизат евродепутатите, тях трябва да видят хората. Ние имаме много достойни личности, които ще представляват страната ни в Европейския парламент, имаме и други лица, нека те да управляват и да не са известни, но да станат постепенно популярни с това, че са си свършили добре работата и хората да ги запомнят с добро. Не искам да са като провалилите се министри и зам.-министри на управляващите, които сега са в партийте им, но не са казали защо са ги махнали – това са им лицата. Да си ги държат тези лица”, каза още той.

"Призовавам г-н Константин Пенчев, най-висшият съдия в България призна, че му е оказван натиск за взимане на решение. От опозицията не сме – остават двама, които са оказвали този натиск. Г-н Пенчев, този достоен човек, да каже кой е оказвал натиск. Трябва да тръгнем от тук, за да се разбере какви сили властват в държавата", заяви още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5109 |04.06.2009 Б. Борисов: Станишев ми е много малък, за да му играя по свирката . 4| 5020 |26.05.2009 Бойко кани 7 за министри . 22| 5506 |21.05.2009 Борисов: Станишев не е европеец . 18| 5926 |14.05.2009 Бойко не е покровителствал Сретен Йосич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads