Реклама / Ads
144| 9991 |31.03.2012 НОВИНИ

Бойко Борисов: Говорим на обикновен език, затова се разбираме

.
Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това сподели премиерът Бойко Борисов пред металурзите от ОЦК при срещата си днес, след като специално долетя в Кърджали, за да проследи лично как върви изплащането на социална помощ за работниците в комбината.
 


Премиерът поръча на социалния министър Тотю Младенов да осигури бонуси за извънредния труд на всички служители от дирекцията за Социално подпомагане, Бюрото по труда и НОИ, мобилизирани от снощи с изплащането на  парите. 

 

Служителите на местната дирекции, ангажираните с това институции бяха мобилизирани по спешност и осъмнаха в канцелариите, за да оформят цялата тежка документация за всеки един от общо 519 души от списъка на работниците, както и на десетки други, съкратени през юни миналата година, които не са получили обезщетенията си, 

 

Борисов кацна с правителствения хеликоптер към 14 часа и минути по-късно бе посрещнат от стотиците протестиращи заради заплатите си работници от ОЦК.

 

Някои от тях се “похвалиха” на премиера с пликове с раздадени по 325 лева, отпуснати спешно от Агенцията за социално подпомагане.

 

За отпускането на финансовата помощ, предназначена за протестиращите от 1 март металурзи, се договориха областният управител Иванка Таушанова и социалният министър Тотю Младенов, съобщиха от местната администрация.

 

В събота министър-председателят обеща на работниците от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали до седмица да получат заплатите си.

 

“Подпомагаме завършването на преговорите между банките кредитори със собственика на завода, за да дойде нов мениджър и да управлява така, че предприятието отново да стане печелившо", каза премиерът, цитиран от "Фокус". "Надявам се в края на тази седмица, която идва или в началото на другото, пак да дойда с вече взето решение да се платят и заплатите", каза още премиерът.

 

В петък вечер Борисов заяви пред БНТ,  че не може държавата да се меси в частни предприятия, защото е незаконно, но пък въпреки това втори уикенд мобилизира частни и държавни институции за “извънредна” работа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 7370 |31.03.2012 Борисов: Бъдещето на "Белене" е в прокуратурата . 127| 7750 |29.03.2012 Борисов: Белене е лъжа, балкански трик . 57| 6341 |27.03.2012 Б. Борисов: Търпение! Търсим чуждестранен мениджър за ОЦК-Кърджали . 48| 5777 |27.03.2012 В Кърджали: Бойко е Господ!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads