Реклама / Ads
56| 6258 |19.09.2013 НОВИНИ

Бойко Борисов: Местан е изнервен след неуспешни интервюта

.
Разбирам желанието да изместят вниманието от вота на недоверие. Аз не се срамувам от никоя среща и от нищо, което съм направил, защото то е било винаги в услуга на държавата. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод изказване на лидера на ДПС Лютви Местан за срещите на Борисов с банкера Цветан Василев.
 

  Според Борисов, е „интересно” твърдението на Местан, че не е виждал Цветан Василев. „Явно г-н Местан видно е изнервен. Направи няколко много неуспешни интервюта, които много тежко го дискредитираха. Разбрах, че той е казал, че не познава Цветан Василев. Това е невъзможно. Ние заварихме тези пари, впоследствие с 300 милиона ги намалихме в тази банка. А с него /Цветан Василев- б.ред./  съм се виждал и то не еднократно, защото сме го молили и тогава е ставал спонсор на волейбола, на мотокроса, на Пловдив - "Ботев" и куп други неща. Включително и за Гигинския манастир съм го молил за финансова подкрепа. Така че, както с всички други банкери и бизнесмени, всички, които са искали или са имали инвестиционна политика в България да дойдат и да се срещнат с премиера. И това е практика в цял свят, не само в България”, коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ обясни на журналистите, че Лютви Местан е много интересен, когато обяснява за срещи. "Аз си спомням, когато се луташе между моята и на Първанов къщата и не знаеше къде е тръгнал една сутрин с резултатите от първия тур на местните избори и попадна при мене, а беше тръгнал при Първанов, който би трябвало тогава да е надпартиен и да не се интересува от изборите. Понеже му взех - и викам „дай да видя, какво носиш в тази папчица” и видях, че той носи резултатите и подчертани смесените региони, където са БСП и ДПС заедно”, припомни Борисов.

"Ако не бяха триковете на Мишо Миков с кворума, тази декларация за приоритетите на България нямаше да мине. Най-малко този парламент може да приеме такава декларация". „Харесвате ли слънчевото време? Обичате ли да е лято?" – това са написали в тази декларация", посочи Борисов.


„Тя не може да бъде предлагана и да бъде гласувана от парламент, който е непрозрачен, нелегитимен и партиите вътре в него не знаят кой с кого управлява. Най-малко те имат моралното право да предложат такава декларация. Затова ние изобщо не гласувахме – нито „против", нито „за", нито „въздържали се", защото в единия случай щяха да кажат, че сме заедно с тези три партии, а в другия случай ще кажат, че видите ли – те не подкрепят дадени идеи, които всяка европейска партия ги има", обясни Борисов.


По темата, която ГЕРБ са избрали за вот на недоверие - инвестиционното проектиране – правителството е пълен провал. "Дори не е и почнало нещо да се прави, а са изхарчени маса държавни пари. Ще видим как ще реагират и другите колеги”, каза още Борисов. Очаква се днес групата на ГЕРБ да внесе вота на недоверие в деловодството на Народното събрание. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6744 |19.09.2013 Разголващо откровен, Местан зове президента да назове олигарсите . 22| 8289 |18.09.2013 ВИП Брадър: Шамара псува Бойко, Чернев хули циганите . 18| 5439 |18.09.2013 Местан: Назначението на Джейхан Ибрямов е политическо . 45| 5567 |17.09.2013 Борисов: БСП финансирали предизборната си кампания от Пловдивския панаир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads