Реклама / Ads
0| 4684 |22.04.2016 НОВИНИ

Бойко Борисов се обяви против задължителното гласуване

.
Аз съм против задължителното гласуване, но партията трябваше да участва в това гласуване в парламента”, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от Нова тв. "Патриотичният фронт имаха няколко предложения. Те разговаряха с мен сутринта и ние като коалиционен партньор, който се съобразява с мнението на другите партии в коалицията, подкрепихме техните предложения”, каза още премиерът и председател на ГЕРБ.
 
„Аз винаги съм казвал, че съм против задължителното гласуване, но то мина в референдум и трябваше да се промени Изборния кодекс", изтъкна той.
Премиерът заяви, че има намерение в началото на следващата седмица да се срещнат с превозвачите, които имат намерение да блокират границата с Гърция. „Унизителни бяха действията на гръцките фермери преди време. По-унизителното е, че вече 10 години го правят. В същото време никак не съм привърженик да се отговаря по този начин на една такава провокация. Бих се срещнал с тях и бих ги помолил да не правят това”, коментира Борисов.
Обещал съм да отпусна 8 мил. лв. за изграждане на нова спортна зала в Шумен, припомни премиерът. Той каза, че вече са отпуснали 500 хил. лева за подготовка и почистване на терена на бившите казарми, където ще бъде изградена спортната зала. „В цяла България, където и да отида, хората искат днес да се случи всичко, а това, че 25 години не се е случвало, много бързо забравят”, заяви Бойко Борисов.
На въпрос дали през тази година ще бъдат отпуснати пари за изграждането на дом за стари хора в Шумен той обясни, че сега ще има пари за спортната зала, а в следващия бюджет ще настоява да се осигури и финансиране за построяването на дома за стари хора.
„Искам всичко да стане веднага, но нали чувате, че асфалт не се яде, обаче там, където се инвестират пари в инфраструктура, това води до нови инвестиции, работни места и подем на икономиката. Разбира се и за старите хора ще направим това. За възрастните хора, за всеки празник и вече четири пъти подред осигуряваме пари. Парите им вече са в сметките за Великденските надбавки. Над 220 милиона лева са това”, каза още Бойко Борисов. Той заяви, че ще се опита да разубеди превозвачите от блокадата на граничните пунктове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5159 |22.04.2016 Борисов надделя за Коцева, депутатката от ГЕРБ хвърли оставка . 0| 5343 |22.04.2016 Нова интрига Борисов-Цветанов заради депутатка . 0| 4726 |22.04.2016 Борисов поиска оставката на депутатка от ГЕРБ . 0| 4592 |22.04.2016 Изненада! Борисов се появи в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads