Реклама / Ads
9| 5019 |25.05.2008 НОВИНИ

Бойко Борисов обвини абитуриентите за петъчните задръствания в София

.
„Петъчния ден беше ден на абитуриентските балове и когато дойдат баловете българинът реагира по един и същи начин всяка година – луксозни коли, спират, снимат се. Така че трафикът в петък беше по-тежък заради тази причина”.
 

Това заяви столичният кмет Бойко Борисов в предаването „Пропаганда" на Дарик радио. „Всеки голям космополитен град има подобни проблеми с малките улици, много коли", допълни той.  

„Съжалявам, че човек на такъв голям пост като министър Миков може да се изказва така безотговорно, още повече, че се ползваше с пълния комфорт от политическа партия ГЕРБ към МВР", коментира Борисов по повод изказването на министър Михаил Миков, че Столична община на база на бюджета си, който не е малък, трябва да прояви малко грижа и да се справи с перманентните задръствания по софийските улици. В петък те бяха изключително тежки още от сутринта (абитуриентските балове започват привечер) и според потърпевши шофьори и пешеходци са се дължали на ремонтни дейности по някои столични булеварди и улици.

„В град, в който има вече над един милион регистрирани автомобили, не би трябвало да казваш, че кметът трябва да може да се оправи с един бюджет на една община", оплака се Борисов. Той допълни, че са набелязани мерки за създаване на общинска полиция, която да регулира бус-лентите, паркирането, тежките кръстовища в пиковите моменти и тя да е подчинена на кмета, както е в големите европейски градове.

„Ако ние имаме 500 милиона на година да правим нови пътища, в следващите 4-5 години София леко ще започне да излиза от кризата. Единственото, което искам, е да ни се върнат пари от бюджета така, както е било преди аз да стана кмет", обяви още столичният кмет.

Борисов призова гражданите на София да бъдат търпеливи, защото всички имат право да се борят за хляба си и бедността и мизерията в другите градове на страната довежда хората в София. „Когато ГЕРБ дойде на власт, в София ще има особена политика - Закон за София и гарантирано финансиране от държавата, обеща неформалният лидер на партията, който е и столичен градоначалник вече трета година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6841 |22.05.2008 "Чорба от греховете" на правителството свари Б. Борисов . 5| 7839 |19.05.2008 Обвинител №1 поиска депутатския имунитет на Румен Петков . 22| 4792 |18.05.2008 Борисов: Тройната коалиция да си ходи! Кутев: Кое ти е наред в столицата? . 6| 6542 |16.05.2008 Скъпарските хотели - отново най-желани от абитуриентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads