Реклама / Ads
60| 6289 |15.06.2012 НОВИНИ

Бойко Борисов: Парите за по-високи доходи все трябва да дойдат отнякъде

.
Няма да правим ски писти, няма да сондираме на шистов газ, спряхме АЕЦ "Белене" - все нещо трябва да се работи в тази държава, заяви премиерът
 

С огромно притеснение от два дни следим протеста на еколозите. Омръзна ми да говорим за рождения ми ден, това беше нормален работен ден.

Това каза пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов по повод протестите на еколозите, които в два поредни дни блокираха столичния Орлов мост заради промените в Закона за горите и твърдяха, че тези промени идват като подарък за рождения ден на Борисов на 13 юни.

"Тези млади хора могат да проведат протестен митинг където си искат в София, единствената ми молба е да не затварят Орлов мост. Когато го затворят, полицията е длъжна да го отвори, полицай, който им посегне, ще бъде уволнен. Нашите депутати искат да се срещнат с тях и да им обяснят за какво става въпрос, за да няма напрежение. Постоянно вървят спекулации по повод тези законови промени - така е и за шистовия газ", добави министър-председателят. По думите на премиера, правителството е направило много за защита на природата в България, но е длъжно и да осигури инвестиции и създаване на работни места. "Местихме и блатни кокичета, какво ли не", каза Борисов.

"Правим този закон, за да могат хората да практикуват нормален спорт в планината. 40% от територията ни е гори. Зад всяко отсечено ниво стоят 10 нови. Австрия например тази година има 10 млрд. евро приходи от зимен туризъм. Когато сравняваме доходите с тези в Европа - тези пари трябва да дойдат отнякъде. Няма да правим ски писти, няма да сондираме на шистов газ, спряхме АЕЦ "Белене" - е, тези пари за по-високите доходи трябва да дойдат отнякъде, все нещо трябва да се работи в тази държава", заяви министър-председателят.

Бойко Борисов посочи, че е казал мнението си на президента Росен Плевнелиев за налагане на вето върху Закона за съдебната власт. "Той трябва да прецени дали да наложи вето. Това си е негово право. Ако не го направи, ще внесем в парламента нови поправки в закона", обясни премиерът. "Новият главен прокурор е хубаво да бъде избран от няколко кандидати, които са лидери в съдебната система - защо не и съдия. Не е вярно, че новият главен прокурор ще бъде "опитомен" от нас, както твърди опозицията", заяви Борисов.

Премиерът заяви, че има "престъпна некомпетентност" по случая с взривовете край Петолъчката. Той обясни, че в възложил на ДАНС да му го изготви цялостен доклад по случая, за да стане ясно кой носи отговорност за тежкия инцидент, и да си понесе последствията.

Бойко Борисов взе отношение и по скандалите около националния отбор по волейбол. "Трябваше и Данчо Лазаров, и Радостин Стойчев да проявят търпение, да мине Олимпиадата, тогава да се прави Общо събрание на Българската федерация по волейбол и да се правят промени. Опитах се да помогна - да отидат в Лондон, а след това да се карат. Това струваше и много пари на държавата, затова трябва да се стегнат и да ни представят добре", каза още Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 6508 |14.06.2012 Борисов: Да, лобистки е законът за горите, но в полза на скиорите . 74| 6131 |13.06.2012 Бойко отпуши Околовръстното за рождения си ден . 85| 9273 |12.06.2012 Борисов: В България най-накрая идват истински инвеститори . 33| 6376 |11.06.2012 Груевски към Борисов: За името ще решават македонските граждани!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads