Реклама / Ads
106| 5117 |28.06.2013 НОВИНИ

Бойко Борисов: Парламентът е под обсада, и да иска човек няма как да се върне

.
Източник: Снимка: Булфото
Парламентът така е обсаден, че и да иска човек няма как да се върне.Правителство трябва да си подаде оставката, за да се успокои народът.Това заяви във Варна лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус.
 
„Нали аз бях диктатор, нали командвахме медиите, помните ли тези лъжи - когато строяхме магистрали, пречиствателни станции, булеварди, болници, и във Варна, в най-тежката криза - казаха, че съм диктатор. Аз си отидох на втория ден и казах - нека народът да се произнесе на изборите и народът, за първи път в нашата история, ни нареди отново като първа политическа сила, а тези сега бягат и не искат да подават оставка. Държавата вече месеци наред не работи", коментира Борисов.

Този парламент е безсмислен, защото министрите и депутатите са изгубили изцяло доверието на хората. Говорят неща, които са противоположност на това, което говориха през февруари, когато бяха протестите и то за цената на тока. Те казваха - „Незабавно оставка", а сега щяло да стане криза", коментира Борисов.

Ако правителството подаде оставка, до криза няма да се стигне, тъй като за месец и половина могат да бъдат проведени нови избори и хората да бъдат представени по-добре, смята лидерът на ГЕРБ.

Относно идеята за свикване на Велико народно събрание той посочи, че това е сложен процес и трябва да има политически консенсус. „В момента отношението между партиите в България е такова, че такъв консенсус много трудно ще се намери. Но всичко ще си дойде с времето, сега първо правителството трябва да подаде оставка, за да се успокои народът и да има нови избори.", каза още Бойко Борисов. Той допълни, че така или иначе месеците юли или август са почивни и още повече държавата не работи. Все още няма назначени областни управители, а едва вчера са назначени вицепремиери. „Два месеца ги чакахме - те не са работили досега, така че едва ли ще е проблем", допълни той.

„Който, каквито резултати постигне, така ще се подреди народът. Вие видяхте, че първото нещо, което направиха, беше да орежат субсидиите на малките партии, които имаха 3, 3, 5% и които по принцип са наши бъдещи партньори. Те просто искат да останат както едно време - ДПС, „Атака" и БСП. Ние сме още достатъчно силни и няма какво да ни правят, затова посегнаха на всички останали", каза още Борисов.

Той посочи, че предложението на ГЕРБ е 3-процентовата бариера да остане, за да има по-голяма представителност и в същото време да не се режат субсидиите на тези партии, които са постигнали такъв резултат. Според Бойко Борисов - тези популистки мерки като намаляването на субсидиите на партиите са грешни, защото единственият начин политическите партии да бъдат честни и прозрачни и да не бъдат в ръцете на олигарсите, са техните субсидии.

„Когато няма пари за една политическа партия, най-естественото е тя да търси пари от бизнеса, което я прави зависима", каза още Борисов.

На въпрос относно участието на ПП ГЕРБ в един евентуален бъдещ десен проект за обединение Борисов посочи - „Мога да изброя поне 10 неща - ако има справочник на какво трябва да отговарят десните партии, ние сме ги изпълнили всичките, като се започне от Закона за тютюнопушенето, за ниския бюджетен дефицит, и спирането на АЕЦ „Белене."
Подготвят подмяна на цели урни за частичните избори във Варна, предупреди Борисов

За частичните избори във Варна се подготвя подмяна на цели урни. Причината днес да бъде във Варна е именно информация за подмяна на вота, заяви той и посочи, че във Варна са били хванати хора, които купуват гласове.

„По безспорен начин ги хванаха с имената и с парите, и с всичко. За награда този, който ги хвана, го уволниха. Сега имаме информация, че се готви подмяна на цели урни - около 10 000 - 15 000 гласа. Така ми казват колегите", каза Борисов.

На въпрос дали могат да го направят, защото ГЕРБ има представители в комисиите, Бойко Борисов отговори, че това няма да им попречи. „Спомняте си ситуацията с печатницата в Костинброд и че ГЕРБ има нещо общо в това. Видяхте от документите кои имат общо с тази печатница. Внушението бе за нас. Аз благодаря на прокуратурата, че го повтаря непрекъснато", каза още Бойко Борисов.

Той посочи, че във Варна ДПС са решили да направят същото, каквото са направили по време на парламентарните избори. Според Бойко Борисов за купуването на гласове във Варна по време на парламентарните избори не се говори, а се говори за други неща. Това е затишие пред буря, каза още Бойко Борисов. На въпрос в чия полза ще бъдат подмените урни, Борисов посочи името на доц. „Христо Бозов, който е кандидат за кмет на Варна".

Той посочи, че ГЕРБ никога не е купувала гласове. „Ако видите резултатите в ромските махали във Варна, Лютви Местан има 90% и точно те купуваха гласове. Давам информация на вашите зрители и слушатели като факти - те да си направят изводи. Сега искат да си върнат жеста, като узаконят гетата. Да ви е честито - на Варна - морската столица с катуни", допълни Борисов.

Иван Портних ще победи на изборите във Варна, така както победихме Орешарски с близо 12% на парламентарните избори в града преди два месеца, убеден е Борисов.

"Истински съжалявам, че във Варна освен нас и Атака, друга политическа партия не участва в изборите със свой кандидат. Разни такива скрити номерца, които правят в парламента - сега независим кандидат, но бил подкрепен. Това не е начинът и този начин е грешен, защото, когато имаш партиен кандидат, цялата партия носи отговорност за него", каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6255 |24.06.2013 Борисов: Няма да ходя на концерт на Цеца . 134| 7954 |22.06.2013 Борисов: Доган управлява България от 20 години . 149| 6736 |20.06.2013 Борисов: Готвеха сценарий да ме задържат и убият в ареста . 73| 5834 |19.06.2013 "Атака" сезира прокуратурата за престъпен сговор на Бойко Борисов и Пашата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads