Реклама / Ads
0| 6825 |26.02.2008 НОВИНИ

Бойко Борисов пожертва свой заради бъркотията с боклука

.
Кметът на София Бойко Борисов освободи от длъжност Гален Ганчев - началник на Столичния инспекторат, съобщиха от общината. Той бил недоволен от контрола върху концесионерите по чистотата.
 

Уволнението на Ганчев е изненадващо, тъй като той е считан за един от най-близките хора на градоначалника.

Мотивите на Бойко Борисов за взетото решение са несправяне със служебните задължения от страна на Гален Ганчев - не упражнявал достатъчен контрол върху дейността на концесионерите по чистотата, както и неумение да създаде организация за ефективна работа на ръководената от него до момента структура.

borisov.jpg Самият инспекторат ще бъде "децентрализиран". На всеки районен кмет ще се паднат по 10-15 човека, чиято функция ще е да контролират отделните райони. Кметът щял да задължи със заповед всеки районен кмет да се подписва върху фактурата на концесионера, който е чистил в района му. По този начин местният управник ще гарантира, че парите не са отишли напразно. Досега тази фактура била подписвана от районния инспектор, после се утвърждавала от Ганчев и накрая - от зам.-кмета Мария Бояджийска. Тя обаче нямало как да знае каква работа реално е свършена.

Гален Ганчев бе доведен в инспектората на Столична община от самия Борисов. Той е бивш служител на НСБОП и се смяташе за един от най-приближените до столичния кмет. Ганчев отиде в общината заедно с дългогодишния криминалист Ботьо Ботев, с когото са работили заедно и по делото "Луканов". Ботев е съветник на Борисов в общината.

Ганчев е роден в Горна Оряховица на 23 март 1968 г. Завършил е основно образование в Стражица и ветеринарен техникум в Ловеч. През 1987 г. влиза във Висшия институт на МВР. Работил е като оперативен работник в 4-о РПУ и сектор "Убийства" на СДВР. Две години е бил оперативен работник в НСБОП, направление "Вътрешен контратероризъм". До януари 2001 г. е представител на МВР в Чехия, след това става началник-сектор "Противодействие на взривовете" в отдел "Терор" на НСБОП. Напуска МВР заедно с Бойко Борисов. Женен, с 2 деца.

Според запознати Борисов прилага добре усвоената тактика на Тато - да тушира напрежението сред обществото от несвършената работа или несправянето със задълженията си, като гори бушони, т.е. жертва някой от близките си сътрудници.

Днес трябва да стане известно и името на новия началник на Столичния инспекторат. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4723 |25.02.2008 Борисов обеща София да стане град-мечта до 2011-а . 6| 6063 |24.02.2008 Петков и Атанасов пак се хванаха за гушите заради скандала с Куйович . 0| 5155 |20.02.2008 Променят движението в София заради митинга на опозицията . 6| 5525 |15.02.2008 Б. Борисов иска общонационален опозиционен митинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads