Реклама / Ads
16| 7485 |06.01.2010 НОВИНИ

Бойко Борисов: Последно предупреждение за Божидар Димитров!

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
При следващ гаф Божидар Димитров вън от правителството. Като главен секретар Борисов работел по измамите на Боби Цанков. Всички обвинения срещу Румяна Желева са лъжа, за да я дискредитират, обяви премиерът в интервю след горещите събития в страната.
 

Борисов иронично коментира, че убийството е станало много близко до централите на ДПС и БСП, намеквайки, че по време на управлението им не е работено срещу престъпните групировки в страната. Той отказа да коментира дали Цанков е сътрудничел през последните месеци на прокуратурата и МВР, но изрази задоволство от действията на полицията и институциите при последните акции в страната срещу мафиотски структури. Борисов повдигна отново темата за правосъдната система като посочи, че автокрадци се пускат на свобода, след като са хванати с крадени аудита.

“А прокурорите не протестират пред съда освобождаването им от ареста”, възмути се премиерът. Той разкри, че след срещите си днес с главния прокурор Борис Велчев са постигнали разбиране за търсене на механизми за реформиране на съдебната система. В София прокурори и съдии работели годишно по над 300 дела, а в провинцията им се падали по 3. Провителството ще помогне на съдебната система, но и те трябва да видят как да преустроят работа си, каза Борисов.

Боби Цанков можеше да бъде още жив, ако го бяха вкарали в затвора за извършените от него измами. Това заяви по  bТВ премиерът Бойко Борисов. Той потвърди, че когато е бил главен секретар на МВР лично се е занимавал с действията на радиоводещия.

Премиерът направи остра забележка и последно предупреждение на министъра за българите в чужбина Божидар Димитров за непремерени изказвания. Поводът е бил изявления на министъра без портфейл, че София ще поиска от Турция 20 милиарда долара компенсации за имотите на тракийските бежанци като условия да подкрепи кандидатурата и за ЕС. Борисов категорично заяви, че такова условие на Турция не е поставяно. "А господин Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме. Когато излизаш и обявяваш подобни неща без нито премиера, нито кабинета, нито парламента това да е обсъждано - не го правиш нито в качеството си нито на историк, нито на шеф на музей - ангажираш пряко министър-председателя и създаваш проблем", добави още министър-председателят.

Борисов нарече лъжа твърденията на немски вестник, че бъдещият еврокомисар Румяна Желева е "снаха на мафията". Премиерът лично се е уверил, че съпругът на Желева работи в банка, лицензирана от държавата и от ЕС, като гарантира, че не се занимава с никакви незаконни или странични дейности.

Бойко Борисов опроверга и твърденията от страна на БСП, че при отпечатването на винетни стикери участва фирма, пряко свързана с Цветелина Бориславова и отрче да има какъвто и да е конфликт на интереси. Бившият кмет на столицата поздрави Йорданка Фандъкова за почистването на София, след спирането на снеговалежа и поясни, че все още няма технология, която да позволи почистването на улиците успоредно с обилния сняг, който се изсипа във вторник. За пример премиерът даде тежките зимни условия в Китай. на въпрос дали сега бостанът ще е пълен, след като вече не е на власт тройната коалиция, премиерът заяви, че трябват поне 2-3 години, за да бъде изоран, изкопан и наново посят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4625 |04.01.2010 РЗС бойкотира януарските заседания в парламента . 9| 4743 |22.12.2009 Борисов: Янев казва това, което БСП и ДПС мислят . 33| 4969 |20.12.2009 Б. Борисов: 20 години държавата толерираше престъпността . 5| 4852 |19.12.2009 РЗС бойкотира обсъждане на промени в избирателните закони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads