Реклама / Ads
23| 5888 |12.04.2009 НОВИНИ

Бойко Борисов: Станишев е ортак на Вълка

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
"Станишев трябва да види какъв е станал през четирите години на управление. Станал е ортак на Вълка". Това каза столичният кмет Бойко Борисов в предаването "Пропаганда" по Дарик радио във връзка с връщането на „Новера" в почистването на София.
 

„Виждате колко е послушна „Новера”, когато Сергей Станишев им дава командите. Той можеше още на втория ден, когато фирмата не се яви на работа, да създаде кризисен щаб, да ги принуди да излязат, да няма криза в София. Това щеше да е перфектно доказателство в съда и да няма никакъв шанс „Новера” да ни осъди”, смята Борисов.

Попитан за свое изказване, че Камен Костадинов и Вълка вечерят заедно, Борисов каза: „Камен Костадинов е депутат от ДПС, нищо повече. Мислех си, че ДПС стои зад цялата тази работа, но всъщност с появяването на премиер на европейската страна, обявена за най-бедна, най-корумпирана, загубила всички възможни плащания, отрязана отвсякъде заради некадърно управление, да провери дали Вълка чисти – можеше мъничко да е смешно, но то е трагично”.

Невероятен среднощен скандал предизвика опитът на премиера Сергей Станишев да провери как създаденият от него Кризисен щаб ръководи почистването София.

Около 30-тина общински съветници от ГЕРБ, СДС и ДСБ го причакаха пред църквата „Св. Георги” и го посрещнаха с виковете „Мафия!” и „Циркаджия”. Причина за тяхното недоволство стана фактът, че кризисният щаб взе решение да върне "Новера" в сметопочистването на столицата. В началото на март Столичната община прекрати договора си с нея.

Премиерът Станишев обясни повторното включване на „Новера” в чистенето на столицата ни с недостига на ресурс у другите фирми. Той определи заканата на кмета Бойко Борисов да обжалва по съдебен път решенето на кабинета за обявяването на криза в столицата като "политически мотивирана". Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5487 |11.04.2009 РЗС: Станишев се превръща в адвокат на мафията . 4| 5040 |11.04.2009 Общината ще обжалва решението за кризисния щаб, било евтин пиар на Станишев . 3| 4906 |05.04.2009 Първанов и Станишев поздравиха новия шеф на НАТО . 16| 5122 |02.04.2009 Да направиш услуга на Бойко Борисов е по-изгодно, отколкото да служиш на закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads