Реклама / Ads
61| 14774 |21.02.2020 НОВИНИ

Бойко Борисов: Сто пъти казах, че нямам нищо в Барселона! Има замесени рубли

.
Бойко Борисов в Брюксел
Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира публикацията в испанския El Periodico, в която името му е замесено в разследване на пране на пари.
 

Според изданието каталунските власти разследват преводи на огромни суми, които са със съмнителен произход. Милионите се приписват на „руска връзка“ през България с краен получател фирми, свързани с българката Борислава Йовчева, екс модел, която живее в Барселона в голяма къща във вилната зонаEspluguess de Llobregat. Притежава, според ElPeriodicoo, и луксозен магазин.





В Брюксел пред журналисти Борисов заяви:

"Никой не ме е потърсил, нито полиция нито друг, да ме попита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота. На неговите шествия. На неговите - там ясно пише от кой са сигналите. Бяха до него онзи ден, не знам защо тръгнаха всички в тази посока. Децата на разузнавачите от ГРУ, които сега са в Европарламента, говориха за всичко това. Това беше преди една година по време на евроизборите. Отговорих."

 

На въпрос кои са тези деца, премиерът отговори, че се знае кои са тези деца и медиите да си направят разследването. По думите му атаката срещу него е започнала от 2015 година и е продължила през 2016, 2017 г. Попитан дали ще подаде оставка Борисов, отговори че няма доказателства срещу него, както и че няма да предприема нищо.

 

Борисов съобщи, че са били предупредени преди два месеца, че ще започнат да излизат такива публикации и е трябвало да излизат всеки ден, а пикът да е шествието на президента. Обясни пред медиите, че хората, които се споменават в материала ги познава, с някои е играел футбол, но не ги е виждал от години, както и че ще коментира като приключи разследването. Борисов се възмути защо в публикацията са пропуснали всички негови медали и отличия, които е получил за полиейски акции, съвместно с испанските власти и поиска вестникът да ги включи.

 

Относно дали се познава с Борислава Йовчева Борисов отговори, че не може да говори кой познава и кого не, но пък се е хванал на бас, че в ситуацията има замесени рубли.

 

От Каталунската полиция обаче са потвърдили пред EURACTIV България, че има висящо разследване, по което не могат да дадат информация.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4261 |20.02.2020 Борисов: Заръчал съм да се помогне на близките на загиналия българин . 3| 6323 |19.02.2020 Бойко Атанасов: Държавата ни е хаос, безпринципност и липса на контрол . 19| 39853 |06.02.2020 Мишо Шамара: Няма вече държава България, има ЕТ ”Бойко Борисов” . 8| 5434 |05.02.2020 АЕЖ за ”мисирките” на Борисов: Руши се авторитета на професията журналист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads