Реклама / Ads
12| 5220 |12.06.2010 НОВИНИ

Бойко категоричен: Няма пари за Бургас-Александруполис

.
В Благоевград министър-председателят Бойко Борисов потвърди заявлението си, че на този етап България не може да си позволи финансирането на проекта Бургас - Александруполис.
 

Според премиера опасенията на хората от бургаско за евентуални бъдещи аварии и петролни разливи, както и съществуващата неопределеност на правителствата на Русия и Гърция за реализацията на проекта го поставят пред съмнение и пред страната ни в момента.

Правителствената пресслужба от своя страна обяви само, че се очакват резултатите от екопроверката. В крайна сметка не стана ясна официалната позиция на страната ни по проекта. От казаното обаче днес в Благоевград от премиара става ясно, че най-вероятно Борисов се е отказал окончателно от проекта. „Ние много ясно сме казали, че става въпрос за това да има международна екологична оценка, този проект попада в НАТУРА, убеден съм, че никой няма да си сложи подписа под такъв проект, заяви Борисов.

"Искате ли да отидем в Бургас и да попитаме хората дали искат всеки ден да влиза танкер по време на туристическия сезон, за мен е важно какво мислят българските граждани.", добави министър-председателят.
"В кое съм хвърлил бомба - че съм казал на посланиците и на всички българи истините? На всички им е изгодно точно обратното - единият да си продава реакторите, другият другото", добави премиерът.
„Инвестицията е 1 милиард, ние трябва да участваме с 330 млн. лева, от кое перо да извадим парите, за да ги дадем за проекта Бургас-Александруполис", коментира Борисов в заключение.

Frognews.bg припомня, че новината за отказа България да участва в петролопровода Бургас-Александруполис Бойко Борисов обяви вчера изненадващо пред посланиците на страни от ЕС. Той оповести, че на този етап няма да се строи и АЕЦ "Белене", защото няма достатъчно сигурни и добри оферти, изгодни за страната ни. Енергийният министър Трайчо Трайков също беше изумен и безкрайно изненадан и успя да каже единствено: "Не мога да повярвам, че Борисов е казал това."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5033 |12.06.2010 Царят: Не наричайте Бойко мой бодигард! . 14| 6878 |29.05.2010 "Чисто море": Денонсирайте споразумението за Бургас-Александруполис! . 25| 11140 |26.05.2010 Дават на прокурор съветник на Бойко Борисов . 1| 5250 |19.05.2010 Вицета на Бойко раздвоени за Танов, Генерала ги нахока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads