Реклама / Ads
21| 5887 |23.12.2012 НОВИНИ

Бойко Найденов: Корупцията се замита под килимчето

.
Бойко Найденов
Не трябва да има табута и скрити сектори, от всеки човек трябва да се изисква спазване на закона, независимо каква власт притежава.
 

Това каза изпълняващият функциите на главен прокурор Бойко Найденов, директор на Националната следствена служба, по БНР.

Според Бойко Найденов работата на прокуратурата трябва да бъде подобрена значително. На практика има много неща, които всички ги мислим, но по една или друга причина не може да ги решим, смята Найденов.

В крайна сметка всички знакови дела се разделят между 5-6 човека, а има 1700 други прокурори. Работата трябва да се разпределя, продължи той.

По отношение на неразкритите 400 хиляди кражби, които Бойко Найденов оповести, самият той коментира: „Ние получаваме заплата от държавата, за да защитаваме интереса на хората. Тези хора плащат нашите заплати. Това е нашето задължение. Оттук нататък какво прави политическата класа за това всеки може да си прави някакви изводи, но не съм аз човекът, който ще го обсъжда.”

Найденов обясни, че прокурорът, отказал да протестира по мегаделото "САПАРД", Стойчо Ненков в момента се разследва, водят се разпити и се правят експертизи. Според него е възможно да се установят интересни факти около въпросите колко време прокурор Ненков се е запознавал с делото.

„Нямам съмнение, че ще продължи работата по делото "САПАРД", тъй като в момента се изготвя предложението за искане за възобновяване на делото. То е възложено на екип от прокурори от ВКП и почти е готов. Ще го внесем в началото на годината.”

По отношение на досъдебното производство за същинската измама Найденов обясни, че това са основните лица, които са предоставили документи за нови машини и са взели субсидия, представяйки стари машини, които са пребоядисани в участие с немски и швейцарски граждани. Той добави, че няма данни за момента Георги Гергов да е забъркан в измамата.

Много останаха ненаказани, именно хората, облечени с власт. Самото ни общество все още не може да се почува като в една нормална европейска държава, смята още Бойко Найденов.

Твърде дълго се спекулираше, че България е най-корумпираната държава. Навсякъде има корупция, разликата е, че тук при нас не се стига до край - много често нещата се замитат под килимчето, допълни Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5088 |23.12.2012 Мирослав Найденов: Правото на избор е най-важно . 9| 12762 |22.12.2012 Бойко Найденов: На Сотир Цацаров няма да му е лесно . 5| 5701 |20.12.2012 Найденов: В ЕС е забранено инжектиране на месото с хормони . 22| 5750 |14.12.2012 Опозицията бойкотира обсъждането на Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads