Реклама / Ads
11| 5013 |19.10.2010 НОВИНИ

Бойко наруши мълчанието, стои твърдо зад Цветанов

.
Бойко Борисов заяви, че вътрешният министър Цветан Цветанов се ползва с неговата пълна подкрепа и с одобрението на евроатлантическите партньори, съобщи „Фокус".
 

„Не смятам за необходимо всеки ден да декларирам подкрепата си. Смятам, че Цветанов има достатъчно сили, за да се справи с възникналата ситуация, и ще докаже правотата на своите действия", добави премиерът. Борисов активно следи развитието на протестните действия по повод затварянето на „Брикел".

Според него проблемът идва от факта, че през 2003 година собственикът е решил да работи 20 000 часа и да прибира печалбата, вместо да помисли за инвестиции, включително в екологична насока. По този начин не е било гарантирано бъдещето на производството. Борисов добави, че търси начини за разрешаване на проблема, за да не изгубят работниците своята прехрана. "Но те трябва да разберат, че санкциите от Брюксел са изключително високи, и ако трябва да запазя в този вид тяхното производство, това означава да взема пари от всички българи, за да заплатя техните глоби", уточни премиерът.

По казуса с Цветанов изрази мнение и президентът Георги Първанов. Той призова ГЕРБ да отговори на моралните укори. „Трябва да е ясно, че ГЕРБ се самообяви за нравствен съдник на обществото и би трябвало да има готовност да отговори на тези морални укори, които получава в последните дни. Разбира се, надявам се от тази ситуация да не стигне до проблеми в самото правителство, във функционирането, защото наистина правителството се намира в един много важен момент - приемането на бюджета и формирането на, надявам се, нов план за действие, на нови антикризисни мерки, защото в условията на тежката зима стабилността на кабинета и на политическата ни система са особено важни", добави президентът.

Той отказа да коментира намеренията на правителството относно пенсионната реформа и изрази надежда, че ще бъде взето най-правилното решение. Не пропусна да добави обаче, че вижда сериозни проблеми във висшето образование, защото средставата за висшите учебни заведения се разпределят субективно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4994 |19.10.2010 Сините пак бесни на Бойко заради бюджета . 7| 4949 |19.10.2010 Лекарите скъсаха споразумението с Бойко Борисов . 2| 5561 |15.10.2010 Адвокати бойкотират държавата заради неплатени услуги . 8| 4525 |08.10.2010 Хора на Яне и Бойко се млатили в парламента?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads