Реклама / Ads
8| 5327 |20.11.2014 НОВИНИ

Бойко Ноев: Армията да патрулира по границата, не МВР

.
Бившият министър на отбраната Бойко Ноев
Демографската криза е фундаментален проблем за националната сигурност. Има общо съгласие, че основни теми за националната сигурност на България са от една страна последствията от кризата в Украйна, и от друга - кризата в близкия изток и Сирия. Важно е да се разбере, че за проблема с бежанците няма да ни помогне нито НАТО, нито ЕС.
 
Това коментира бившият министър на отбраната Бойко Ноев в „Още от деня” по БНТ.

Темата корупция си остава също основен проблем. Тя се проявява в много сфери в нашия живот, добави Румен Миланов, бивш началник на НСБОП и НСО. Засега няма висш държавник, осъден за корупция. За нея се говори само в обществото, но не и в прокуратурата.

Къде се намира НСБОП и ГДБОП, какво и къде ще закриваме и местим е тема, която отвлича вниманието от по-важните въпроси, смята Ноев. Крайно време е да се погледне цялостно на националната сигурност. Примерът, който той даде, е оголената вътрешност на страната докато МВР служители стоят по границата и ни охраняват от бежанците. Тази функция може да се поеме от армейски части. Хубаво е армията да се включи в това патрулиране по границата, коментира Бойко Ноев. 2 милиарда лева годишно се губят от акцизи на митниците. По-правилно би било силите на МВР да се концентрират там.

НСО трябва да се закрие, категоричен е Ноев. България е една от малките държави. Това е остатък от УБО и е привилегия на властта. За трима души не е необходимо да има цяла армия от охрана. от терористична заплаха охраняват антитерористична група към МВР. Нека да не се правим на важни, добави той.

Румен Миланов смята, че мястото на НСО не е в МВР, а в отделна служба, най-добре на подчинение към президентството, тъй като това е най-деполитизираната структура в държавата. Трябва да се прецизират хората, които изпълняват тези длъжности. Структурите като Националната разузнавателна служба трябва да работят с по-висок бюджет, коментира Миланов.

Надявам се, че Патриотичния фронт ще бъде организацията, която ще предлага важни решения за националната ни сигурност. Случаят с Орхан Исмаилов ги компрометира. Нека да бъдем патриоти, но достоверни, коментира още Бойко Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4877 |16.11.2014 Бойко се чул с Кубрат; гордее се с него . 25| 7426 |15.11.2014 Кр. Георгиева зове Бойко за реформи . 19| 4809 |15.11.2014 Гергов: Бойко ще каже баста, качат ли му се на главата . 31| 6171 |14.11.2014 Ламбо: Бойко направи "гадна" коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads