Реклама / Ads
3| 4864 |05.12.2016 НОВИНИ

Бойко Ноев посочи грешките по охрана на границата

.
Бойко Ноев
Първата грешка е, че въпросът за опазване на границата е бил сведен до технически средства. Втората е, че всички проблеми на националната сигурностс са възложени на МВР. ”Това стана неуправляем мастодонт, защото този начин на организация не работи. За това и армията трябва да се включи”, заяви бившият военен министър.
 
Като трета грешка Бойко Ноев посочи, че българските политици решиха да охраняват българската граница, умилявайки Ердоган.

Според него заплахите на турския президент са оказали влияние. Но Ноев е категоричен, че нашите управници трябва да заявят на Ердоган, че заканите за пускане на бежанците са "враждебен акт, който граничи с война", каза още той пред Нова телевизия.

Крайно време е армията организирано и пълноценно да отиде на границата, това смята бившият министър на отбраната. Според него 1000-1500 души могат да отидат на браздата, за да подпомогат по-сериозно граничарите.

Ноев прогнозира, че първоначалната инвестиция ще е 100, а след това по 50 милиона на година. "Проблемът, който е надвисканал, не е просто от Сирия, Ирак, Афганистан, а е глобален", коментира той. Ноев обясни, че в бюджета на армията догодина няма заделени пари за охрана на граница.

Откакто границата ни със Сърбия беше затворена, броят на мигрантите в България рязко се увеличи. Това показва недвусмислено, че притокът на мигранти от границата ни с Турция не е прекъснал. Според статистиката на МВР около 1000 души на месец влизат у нас неконтролируемо. Това ще се случва, докато България не затвори границата си по-ефективно”, заяви Бойко Ноев.

„За нас границата трябва да бъде въпрос на политики, които да намерят израз по някакъв начин и в бюджета. Факт е, че в бюджета на армията и на МВР за тази година няма нито един лев за проблема с миграцията и охраната на границата ни”, коментира той.

Бойко Ноев попита защо в парламента липсва дебат за това трябва ли да бъде финансирана армията за операция по границата. Според него в момента тя е там в „насипно състояние”, като общи работници към "Гранична полиция", което по думите му е неефективно.

"Крайно наложително е армията организирано и пълноценно да отиде на границата ни с Турция. Проблемът, който е надвиснал над нас, не е просто резултат от гражданските войни в Сирия, Ирак и Афганистан, а е глобален проблем, който все повече натиска Европа”, заяви още Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4322 |25.11.2016 Ноев: Борисов се прави на пожарникар, вместо да пази страната от бежанците . 2| 4681 |17.11.2016 „Човекът на Бойко” във ВСС последен на избор за нов съвет . 3| 4289 |15.11.2016 Лозан Панов поиска бърза проверка на „човека на Бойко” във ВСС . 0| 4047 |09.11.2016 Само във Фрог: Бойкот на референдума в Кърджали?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads