Реклама / Ads
24| 10922 |24.07.2008 НОВИНИ

Бойко пак чист – БСП виновна за несъбрания боклук в София

.
Столичният кмет Бойко Борисов обвини БСП за поредната криза с боклука на София. Червени съветници пък смятат, че общината умишлено бездейства, за да подпише концесионни договори с избрани фирми.
 

„Мисля, че БСП стоят зад проблема с боклука", обяви днес софийският градовачалник Бойко Борисов. Той изрично посочи, че има умисъл в действията, защото циганите организирано отидшли на море за два дни, точно когато излиза докладът на Европейската комисия, а снощи безпроблемно се върнали и започнали да работят. Според него искането за прекратяване на концесията е основателно.

bokluci_4.jpg

„Ако концесионерът не даде гаранции, че подобни неща няма да се случват повече, през март, когато подписваме договора за петте столични района, където концесията по чистота изтича, ще актуализираме и другите договори", категоричен бе той. Кметът заяви още, че замесените в кризата със сметосъбирането си личат от агитационните материали, които разпространяват. Преди началото на сесията на Столичния общински съвет активисти на младежката организация на БСП раздаваха пред общината листовки с надпис "Гарантирано от ГЕРБ" и снимка на препълнени кофи от обратната страна.

Вчера Борисов сезира за възникналия проблем лично шефа на ДАНС Петко Сертов, защото му се сторило много странно, че точно два дни преди излизането на доклада на ЕК всички роми организирано не се явили на работа. Очевдно, според него става дума за саботаж, касаещ и националната сигуност на страната. (Преди десетина дни пък Бойко Борисов провидя заговор на управляващите за компрометиране на опозицията.) От фирмата за сметосъбиране и извозване „Новера" дадоха обяснението, че служителите им напуснали и отишли в строителството за повече пари.

Борисов съобщи още, че центърът на София вече е бил изчистен от други фирми. А тази сутрин и „Новера" е изкарала своите екипи.

bokluci_3.jpg
 Снимки Неделчо Хазърбасанов

Има съзнателно бездействие от страна на Столичната община по отношение на проблема със сметосъбирането в централната градска част", заяви председателят на групата съветници от БСП Жельо Бойчев по повод твърденията на Борисов, че социалистическата партия стои зад кризата с отпадъците. Според него има странно съвпадение между създалият се проблем и датата на обявяването на обществената поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване на територията на пет столични района. Друг интересен елемент от решаването на кризата със сметта бил изборът на четирите фирми, които вчера почистваха част от територията на концесията на "Чистота-София". Бойчев подозира, че изборът не е случаен и вероятно една от тези фирми ще се окаже победител след обществената поръчка за сметосъбиране и извозване. Той каза още, че докладът за обявяването на обществената поръчка със съответните параметри не е минал нито през комисия, нито през заседание на СОС.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4766 |24.07.2008 В. Сидеров: Бойкот заради политическата криза . 17| 5053 |17.07.2008 Целят Бойко с яйце, той пък ще „скъса” комунистите . 0| 5487 |17.07.2008 Замерят Бойко Борисов с яйце . 25| 4857 |11.07.2008 Станишев: Нелепо е да коментирам глупостите на Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads