Реклама / Ads
121| 6643 |13.03.2012 НОВИНИ

Бойко провожда социалистката Плугчиева в Швейцария

.
М. Плугчиева
Варненският кмет Кирил Йорданов се точел точно за тази дестинация, но не му се получило. Нови 7 кандидатури за посланици предлагат на президента, 5-ма са дипломати от кариерата. Станишев похвали Плугчиева, била авторитетна.
 

Брилянтен маньовър врътна премиерът Бойко Борисов на варненския кмет Кирил Йорданов, отбелязва afera.bg по повод на правителственото решение от днес да предложи на президента Росен Плевнелиев нови седем кандидатури за посланици на страната ни. Най-интересно сред тях било името на Меглена Плугчиева, предложена за посланик в Швейцария.

 

По информация на afera.bg от много време насам Кирил Йорданов напирал точно за тази дестинация. Според варненския сайт фактът, че Борисов избирал Меглена Плугчиева, с която на всичкото отгоре Кирил Йорданов се пъчел, че е близък приятел по времето, когато се подвизавал с БСП, било чиста гавра. Това означавало и още нещо много важно - че жегата във Варна не само не била свършила, но тепърва щели да падат глави.

 

Междувременно стана ясно, че петима от предложените посланици са дипломати от кариерата. Определените да оглавят мисиите са: в Бразилия – Чавдар Николов, в Грузия – Пламен Бончев, в Швеция - Светлан Стоев, в Аржентина - Максим Гайтанджиев и в Полша – Василий Такев. Таня Димитрова, областен управител на Ямбол, е предложена да ръководи дипломатическата ни мисия в Хърватия.

 

Ако Плугчиева приеме официално поканата, тя ще трябва да напусне парламентарната група на Коалиция за България. Тя би се справила много добре като посланик в Швейцария, увери на пресконференция след редовното заседание на ИБ на БСП лидерът на БСП Сергей Станишев. Плугчиева беше успешна в изпълнителната власт, а като много успешен и авторитетен посланик в Германия, би се справила добре и в Швейцария, похвали я още Станишев. И напомни, че М. Плугчиева не се чувствала по най-добрия начин в парламента, защото била човек на действието. Същевременно БСП-лидерът отхвърли догадките, че изборът й на този пост бил разменната монета между БСП и ГЕРБ, за да се откаже левицата от атаките си срещу министър Мирослав Найденов за търговията с дървесина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 11463 |07.03.2012 Вафла "Бойко Борисов" изби рибата на пазара . 44| 6895 |03.03.2012 Бойкот на лалетата . 138| 7215 |27.02.2012 НЦИОМ: Премиерът Бойко Борисов е политик номер 1 за февруари 2012 г. . 143| 8281 |06.02.2012 Бойко Борисов: Жертвите растат; много са бедстващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads