Реклама / Ads
13| 5237 |26.01.2014 НОВИНИ

Бойко Рашков: Няма осъден заради флашка

.
Бойко Рашков
Нашите деца ще живеят в един много по-демократичен свят, това е тенденцията – издигане на правата на човека на пиедестал, това е историческа тенденция.
 

С тези думи Бойко Рашков отхвърли твърдението, че новородените днес няма да имат никаква неприкосновено лично пространство утре, след като вече всеки може да бъде проследен чрез мобилния си телефона в джоба.

Разследващите органи никога не можем да разчитаме, че с едно действие ще си осигурим нужните доказателства. Затова няма смисъл да правим генерални изводи от статистиката, че едва 2% от извършените СРС-та биват използване в съда, заяви председателя на новото Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства Бойко Рашков в предаването „Нека говорят” по бТВ.

Записът на Борисов, Петков и Първанов ме тревожи. Не мога да съм безразличен, че се правят записи на отговорни държавни лица, по мое предположение по незаконен начин. Колежката ви е хубаво да ги покаже в крайна сметка, след като твърди, че ги има, каза Рашков.

Превърнахме държавата си в страна на флашките. Стана модерно записи на известни хора да бъдат разпространявани чрез медиите, но по този начин им осигуряваме пазар. Не са виновни медиите, а по-скоро тези, които си позволяват лукса да използват тази подслушвателна техника.

Превантивната работа на държавните органи не е на подходящото ниво. На мен не ми е известно да има някой осъден, нямаме разкриваемост и наказуемост на тези дела.

Аз не изключвам и в бъдеще да сме свидетели на подобни записи, които преследват преди всичко политически цели. Относно по-строгия контрол върху използването на СРС-тата, по мнение на Рашков законът е много ясно регламентиран. Бюрото обаче няма ангажимент да се занимава с частните и детективски фирми.

Нашите специални служби няма да стигнат до хаотичното си и безразборно използване. От единични случаи не трябва да се правят генерални изводи. В службите работят изключително отговорни хора, завърши Рашков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5478 |25.01.2014 Ранобудните: Нямаме нищо общо с окупацията на СУ . 36| 5266 |24.01.2014 Хасан Адемов:Няма възможност за добавки на всички деца . 4| 5025 |22.01.2014 Иван Костов няма претенции към нападателя си . 5| 5038 |23.01.2014 Избраха Бойко Рашков за шеф на бюрото за контрол над СРС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads