Реклама / Ads
Frognews
49| 5058 |25.05.2012

Бойко ще мести администрацията плавно

.
Б. Борисов
Премиерът очаква ефектът от децентрализацията на държавните чиновници по градовете да не закъснее с повече от 4-5 години. Той настоява и за индивидуален подход към всеки един човек.

Безболезненото преместване на държавната администрация са обсъждали на редовното заседание на Министерски съвет тази седмица, сочи публикуваната стенограма. Доклад на Мирослав Найденов и Симеон Дянков обосновава изпращането на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури от София в Бургас. Земеделският министър казва, че взетото решение е приветствано от рибарския бранш, а сред служителите „няма съпротива”, каквато се прокрадвала сред другите администрации.

 

Премиерът настоява за индивидуален подход към всеки един човек в агенциите, „защото може да има такива, които са добри специалисти и практически да няма как да отидат в Бургас”. Предлага: „Тогава, особено за такива специалисти, трябва да им създадете условия, или с колегите, може да го вземе друго министерство да отиде на работа. Ако е специалист по рибата, ясно е, че не може да отиде във финансите. Но ако е по програмите, свързани с финансиране, или в счетоводство, или някъде на друго място, трябва да се опитате, ако има такива, към всеки един човек да се погледне индивидуално и да се опитате, ако има възможност, да му се осигури място да остане в министерство да работи в София, а там да се назначи друг човек или да се направят съкращения в области, едва ли всички сте привършили съкращенията, и да се създаде възможност на добрите специалисти, добрите работници или дългогодишните работници да не се стресират в тази ситуация”.

 

Бойко Борисов: „Всеки експерт или всеки нормално мислещ човек подкрепя това решение да деконцентрираме струпването на администрация в София. Но и всеки един казва – да, но обмислете го добре, защото човешки съдби са, плавно, бавно и точно такова е и нашето решение. Затова ние казахме в рамките на четири-пет години ще тече този процес, докато за всеки един индивидуално не стане възможно преместване”.

 

Премиерът подчертава и ефектът от разпръсването на държавната администрация в страната, който ще дойде след 4-5 години: „Постепенно това като го правим, местните, които завършват, които учат, така в следващите четири-пет години, тогава ще започне да дава резултат, когато вече тези, които са сега на възраст, започнат да излизат в пенсия, младите хора започнат да навлизат там. Ефектът ще дойде след четири-пет години. Така че има неща, които търсим като краткотраен ефект, защото са важни. Има други, които с времето съм убеден, че ще станат”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. ЕП няма да бойкотира Европейското по футбол в Украйна 3| 4682 |24.05.2012 . Бойко нареди на министри да се отчетат на депутатите 37| 5854 |23.05.2012 . Бойко Борисов отмени матурите в Пернишко 24| 7226 |23.05.2012 . Бойко за соцконгреса: Едните спяха, другите ми гледаха снимката 71| 5037 |20.05.2012

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ