Реклама / Ads
9| 6620 |03.07.2019 НОВИНИ

Бойко Станкушев: КПКОНПИ трябва да се разпусне тутакси, мен ме е срам от това нещо

.
Бойко Станкушев
Тепърва шумотевица около КПКОНПИ ще се мултиплицира. Имаше наши чешки колеги, които се интересуват от скандала с КПКОНПИ и за ТЕЦ-Варна. Трябва да имаме повече достойнството и да сме безкомпромисни към тези, които вадят хляба от устата на нашите деца. Това каза журналистът Бойко Станкушев в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.
 

КПКОНПИ е обречена на нищоправене при своето създаване. Нищо полезно на обществото-за едни майка, за други мащеха. За едни на колене, стой мирно. За други-нищо. Тази хибридна структура е невероятно сложно да се опише. Те абсолютно безотговорно боравят с терминология, която е ясно разписана. Шефът и заместник шефът на КПКОНПИ не знаят какво говорят. Мен ме е срам от това нещо.

 

Ще се създаде нов орган, ще назначат хора на високи заплати. Вбесих се. Ще друсаме държавата. Някакви хора започнаха да  търчат по западни посолства и да  викат: Тези защо свалят европейските ценности. Който е на власт, той краде. Пламен Георгиев си говори джаста-праста. Той не може да не знае къде си пие кафето. Всеки е хванала двама за едни работи и няма съсичане. КПКОНПИ  прави показухи. Трябва да се промени закона и това нещо да се разпусне тутакси да не вреди на честните граждани да спят спокойно. Не искам да плащат за такова нещо.

 

Албена Белянова, бивш зам.-шеф на АДФИ обясни:  На база на докладна записка са решенията на КПКОНПИ за апартаментите на властта. Те сами са се компрометирали с това на куп да излязат с решение. В  КПКОНПИ си правят каквото си искат. Съставите, които гледат производствата, са по трима. Кой го има, кой го няма. Решенията са в един формат и в един шрифт.  Това каза Албена Белянова пред Люба Кулезич.  

 

Метнали са се на амбразурата да защитят Цачева и това им прави много лоша услуга. Даже не се използва професионална терминология.  Цената на апартамента на  Ваня Колева е по-висока от тази на Цачева. А Колева купува по-рано от Цачева. Те се съсредоточават само върху конфликт на интереси. Те не гледат за корупция. Проверките са съвсем формални-взимат им сведения, а след това са питали техните контрагенти.

 

Те не носят никаква отговорност. Пламен Георгиев се отчитат на НС, но чисто формално. При Цецка Цачева има едно допълнително доплащане. Там има данни за укриване на данъци. Те сами ще се самоунищожат, ако продължават по този начин. Устоите на държавата са разклатени. Работещите в КПКОНПИ са първа категория труд като миньорите. КПКОНПИ ще провалят Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5545 |03.07.2019 В ”Честно казано с Люба Кулезич” още за тол-системата, КПКОНПИ и презастрояването . 18| 6690 |02.07.2019 КПКОНПИ „изпра“ и Мария Габриел – евродепутатите не заемали публична длъжност . 7| 4543 |26.06.2019 Демократична България иска закриване на КПКОНПИ . 19| 6598 |26.06.2019 Терасата на Пацо от КПКОНПИ събори от поста шефа на Строителния контрол в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads