Реклама / Ads
40| 5518 |24.01.2015 НОВИНИ

Бойко Великов: Спасението на БСП е в прекия диалог с хората

.
Бойко Великов
„Проблемът с доверието е един от най-сериозните политически проблеми. Не само трябва да възстановим прекия диалог с хората, но и да го разширим.” Това заяви зам.-председателят на БСП Бойко Великов. По думите му в ръководството се правят необходимите в момента промени, свързани с политическо организационно укрепване на партията.
 
Великов съобщи, че два ще са основните въпроса на утрешното заседание на Националния съвет на БСП – единият е за политическите приоритети на БСП за новия политически сезон и задачите, пред които партията е изправена, а вторият - мерки, които е разработило Изпълнителното бюро за политическо-организационно укрепване на БСП и засилване на влиянието й обществото. Той обясни, че вече има по-често заседания на пленума, за да се разширява  начина, по който се вземат решенията в партията. Той не отрече, че по места АБВ действа сред членове на БСП за привличането им, но отхвърли тезата, че мерките са свързани със страх от АБВ. „Ние имаме развитие на кризисни процеси в партията, които са свързани с нашето организационно състояние и е необходимо да предприемем някои действия, за да преодолеем тези процеси”, каза още Великов. Според него основните проблеми, които трябва да бъдат решени са свързани с политическия диалог, с отношенията в партията, с вътрешните конфликти и противоречия, с медийната политика, с идентичността на БСП като социална партия. В тази връзка той подчерта, че са важни позициите, които БСП заема по съществени политически въпроси- бързо, ясно и категорично.

„Всеки опит да се заобикалят важни политически проблеми в тази ситуация, намалява значително доверието”, категоричен зам.-председателят на БСП.  Като основен въпрос за връщане на доверието към партията той постави и въпроса за политическото представителство – представителството в публичните органи: общински съветници, кметове на общини, народни представители, евродепутати, които според него трябва да отстояват интересите на тези, които стоят зад БСП. „Искаме да изградим една система по отношение на приема на млади членове- привличане на младите с решения на конкретни проблеми, пред които те са изправени. Трябва да е ясно какви възможности могат и трябва да се очертаят за младите хора тук, в България, а не в чужбина”, допълни Великов.
    
На въпрос може ли АБВ да надделее над БСП, Бойко Великов каза, че  това е нереалистично. „Достатъчно добре познавам както лидерите, така и една част от структурите на тази формация. Това ми дава основание да считам, че те не могат да преодолеят влиянието и възможностите, които БСП има – имам предвид и политката, която те водят, и участието им в това дясно управление”, категоричен бе Бойко Великов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4515 |22.01.2015 Константинов: Поиска ли Бойко, ще стане президент . 28| 6531 |20.01.2015 Бойко по тъмна доба в МВР заради поръчковите убийства . 24| 4234 |18.01.2015 Милиони четат за Бойко в New York Times . 5| 4172 |08.01.2015 Каката на Бойко: Видяхме се по Коледа; той има много работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads