Реклама / Ads
14| 5661 |01.11.2013 НОВИНИ

Божидар Данев: Приоритетите в бюджета нямат финансова подкрепа

.
Приоритетът в Бюджет 2014 е развитието на регионите, социалната политика, развитие на бизнеса. Размразяваме икономиката, като плащаме редовно на бизнеса без забавяне, предприемаме мерки за антимонополно законодателство, забрана на офшорни фирми да участват в приватизация и много други. Това каза депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ.
 

В момента няма условия за национална стачка. Такова време беше 1997 година, хората бяха по-обединени, студентите бяха повече. Здравеопазването до момента е секторът, който е най-потърпевш. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Ние виждаме едно предприемане на стъпки в посока на растежа на икономиката, но хората не го усещат по джоба си. Никой не си дава сметка колко беден е българинът, оттам дойде и недоволството февруари месец. Има едно много тежко финансово наследство, за което никой не говори. Ние сме достатъчно коректни да изтърпим бюджетът да бъде сменен. Откъде ще дойдат парите за запълване на хроничните дефицити. Ние не сме доволни от бюджета. не може социалните помощи да растат по-бързо от средствата за образование, от икономиката, има дисонанс в програмните намерения на правителството. Вдига се минималната работна заплата, как тогава да има нови работни места. Това каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев в същото предаване.

Създава се инвестиционна програма от 500 милиона лева за разкриване на нови работни места в регионите с висока безработица. Подкрепяме и младежите, които започват работа с допълнително финансиране. Работещите ще получат ваучери за храна, помощ на инвалидите, пенсионерите също ще бъдат подпомогнати.

Бюджет 2014 е социален, коментира Корнелия Нинова. Ние очакваме и европейско финансиране по различни оперативни програми. "Важното е да направим работеща икономика. Пазарът определя какво ще се плаща, когато икономиката работи ще има работа за всички.

Първо трябва да се пробуди икономиката, ние имаме една данъчна администрация, която не събира данъците, не събира невнесените здравни вноски", коментира представителят на бизнеса Божидар Данев. "Ако не искаме да стигаме до ситуация, в която да се събират увеличени данъци, трябва да се научим да си плащаме задълженията", смята Димитров. Ако социалното положение в държавата не се подобри спешно очаквайте още стачки и бунтове. Според Нинова властта има воля, остава да се засили контролът, за да се наложат санкции при събирането на приходите в държавната хазна. Няма да може да се въведе швейцарското правило по-рано, за съжаление.

"Приоритетите, които са заложени в бюджета нямат финансова подкрепа", смята Божидар Данев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6867 |29.10.2013 Николай Овчаров и Божидар Димитров правят коалиция . 19| 6591 |06.09.2013 Божидар Димитров: При Съединението българският народ не е бил обединен . 40| 6548 |09.08.2013 Божидар Лукарски: Никакви общи действия с ГЕРБ . 45| 5893 |27.07.2013 Божидар Лукарски: На СДС не могат да се поставят условия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads