Реклама / Ads
45| 5902 |27.07.2013 НОВИНИ

Божидар Лукарски: На СДС не могат да се поставят условия!

.
СДС в момента не е готово да се явни самостоятелно на избори. Ние ще сме част от коалиционна формула, но каква точно, не мога да кажа. Какво е състоянието на СДС в момента не е най-важното. Сега хората искат предсрочни избори, а аз смятам същото. Това обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.
 

"Водим разговори с Реформаторския блок. Имаме сходни идеи. Центърът на този Реформаторски блок е десен около ДСБ и Синьо единство. Идеята за сформирането му е тръгнала от Радан Кънев от ДСБ. Вижте, в политиката не винаги 2+2 е 4. Аз от разговорите, които съм водил, не съм останал с впечатление, че има подписано коалиционно споразумение. Отворени сме за преговори с всички, но вариант за коалиционно споразумение не е назрял. В момента СДС не трябва да се придържа към формула, която да капсулира партията. СДС не е партия, на която трябва да се поставят условия като на ученик на поправителен", каза Лукарски.

Той добави още, че е водил разговори с Радан Кънев, Меглена Кунева и с зелените. "Имам мнение, че за извинение е смешно да се мисли. Аз лично не съм обидил никого, а решенията от името на партията са взимани колективно", каза още новият лидер на сините.

Лукарски смята, че към момента в Реформаторския блок не може да се говори за коалиция, защото няма подписано нищо черно на бяло. "Това е по-скоро формат, който има някой пресечни точки. Пример за това е да кажем електронно гласуване, да има мажоритарен вот. Пропорционална система, но да има праг. Имаме и пресечни точки, но имаме и различия", обяви още лидерът на СДС.

Относно насилието, което бе употребено по време на последните протести, Лукарски смята, че вътрешният министър Цветлин Йовчев трябва да си извади поуките. "Интересно е кой е дал заповед за атака. Това бе неадекватно като решение от страна на полицията, но същото бе и от страна на депутатите, когато са решили да излизат с буса", завърши лидерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5496 |22.07.2013 Божидар Данев: Отдавна казахме, че бюджетът е нереален . 8| 5105 |16.07.2013 Лукарски: СДС не е готов още за парламента . 17| 5988 |15.07.2013 Лукарски: Търсим обединение на всички партии център-дясно . 41| 7615 |09.07.2013 СДС-шефът Лукарски: Не сме в изповедалня; някои пищят, сякаш им отнемат девствеността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads