Реклама / Ads
0| 6571 |09.09.2016 НОВИНИ

Д. Божилов за Фрог: Криминална е приватизацията на Дипломатическия клуб

.
Даниел Божилов
След изгодната сделка за имота и сградите, в които се намира новата печатницата на депутата от ДПС, придобити на десетократно занижена цена, същият чрез подставени лица и фирма с капитал от 3 лева успя да се сдобие и с атрактивен имот в близост до вече изграденото му имение. Това е първата за годината приватизационна сделка на Агенцията за приватизация. Това коментира пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите” по повод скандала с Дипломатическия клуб „Бояна”.
 

Същата сделка е направена по обичайния тертип на приватизацията на криминалния ни преход. Обявява се и се извършва в най-подходящите летни месеци, няма реална конкуренция и победителят е предизвестен. А той, както е обичайната практика, е новорегистрирана компания без активи, без някаква дейност преди това и разбира се, управляван от бушони. КОЙ е финансирал покупката естествено, остава загадка, а и няма КОЙ държавен орган да си свърши работата и да провери произхода на капитала. А от фалита на КТБ установихме, че не един и два са органите, които са натоварени с тази дейност.

 

Но в безвремието на лятото и при сериозната натовареност на прокуратурата, ДАНС и МВР, с горещите събития в Симитли очевидно не е останало време да се проследи тази поредна придобивка на държавни активи от няКОЙ. За съжаление отново се лови риба в мръсни води.

И докато партийните централи залисват обществеността с предизвестената битка за президент, други осребряват необезпокоявани и при максимален комфорт.

 

Вече никоя свободна медия не се интересува от мегаграбежа на века и КТБ. Някакви 7-8 млрд. откраднати и присвоени активи не са атрактивна тема. Никой не пита и главния прокурор какви са резултатите от вече над двегодишните усилия по разкриване на грабежа. Бившият шеф на БНБ е в нелегалност и никой не го търси или закача по въпроса как фалира КТБ и къде е бил УС на БНБ по това време.

 

Пълното неглижиране и замитане на следите са дали дори възможност на бившия шеф на Финансовото разузнаване в ДАНС, преназначена по-късно в КФН, Паолина Кавръкова да прекрати митарствата си из далечна Канада и да се върне в родината да даде още свои принос в стабилността и забогатяването на българския народ. Или поне на част от него. Но прокуратурата не се интересува какво е правила тази дама, докато е трябвало да изпълнява служебните си задължения. Преди оправданието беше, че не е в България и няма как да бъде разпитана по случая. Сега това оправдание го няма, но пък и никой няма интерес и желание да я разпитва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5762 |09.09.2016 Само във Фрог: Дебнат полицаите да не протестират по изборите . 6| 12454 |09.09.2016 Методи Андреев за Фрог: КОЙ се облажи и от Дипломатическия клуб . 0| 4329 |08.09.2016 Само във Фрог: Районните поемат взривовете, обричат разкриването им на провал . 0| 5669 |08.09.2016 Д-р К. Каменов за Фрог: Ваксините срещу грип се слагат от 10 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads