Реклама / Ads
11| 9130 |19.09.2018 НОВИНИ

Д. Божилов за Фрог: Спадът на контрабандата на цигари е манипулация по примера на Гьобелс

.
Даниел Божилов Източник: БГНЕС
България се тресе от политически скандали. Недоволството в обществото видимо расте. Растат и цените на хляба, топлото, парното, а от Нова година по график ще порасне цената на водата.
 

На фона на това напрежение фабриката за ПР на правителството се пуска на максимални обороти. Но понеже след катастрофата в Своге поради некачествена пътна настилка (която далеч не е само на този път) хвалбите за многото магистрали звучат доста нелепо, се прибягва до другата любима дъвка на управляващия Борисов – снижаването на контрабандата, посочва пред Фрогнюз юристът Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите”.

 

Вчера по време на срещата си с членовете на Американската търговска камера Борисов заяви, че делът на контрабандните цигари ще спадне под пет процента. И о чудо, днес чиновниците на Горанов с радостни възгласи ни информират, че след като обръщали кофите за боклук на много места установили, че дела на контрабандните цигари вече е 4,7 %.

 

Не може да се отрече, че явно Борисов не си поплюва и поетото пред американците обещание за спад на дела на контрабандните цигари е изпълнено за по-малко от 24 часа. Така след като ще се промъкне в САЩ пред задния вход, може дори да си издейства снимка и похвала с познатото CongratulationsБорисов, че да може да спре да слуша натам. То и да слуша какво ли ще разбере?

 

Този тип ПР и медийни манипулации, които прилагат приближените на Борисов ПР специалисти, щедро спонсорирани с пари от бюджета, поразително напомнят на тактики, извадени от учебниците по манипулиране на Гьобелс – казваш една лъжа, която започваш чрез приближените свободни медии да повтаряш до втръсване и тя става истина. Единственото условие е тази лъжа да е непроверима или трудно проверима. Контрабандата на цигари е точно от тази група. Дали има, или няма намаление на контрабандата може да се прецени едва след сериозен анализ на информация, която се намира в Министерство на финансите и в НАП. Тези две организации обаче категорично не желаят и изключително трудно предоставят информация, защото са безконтролни и над тях е само Господ (или Пеевски и Бориов, но в нашия случай май е същото). Всеки, който се е опитал да вземе от тях каквато и да е информация, е бил принуден да води десетки дела с години, че накрая при късмет да се сдобие с нея. ГД „Боец“ вече се сблъска с това. Всъщност за това да се ограничат и тези възможности за достъп до достоверна информация, приближените на Борисов също се погрижиха чрез измененията в АПК, които Президента е атакувал в Конституционния съд.

 

Ако към картинката с евтиния ПР на тема контрабанда на цигари, погледнем и назначението на бившия шофьор на Мето Илиенеца и вече бивш главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на вътрешните работи, напълно резонен става въпросът към Борисов хвали ли се или се оплаква с намалената контрабанда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4420 |18.09.2018 Райна Михайлова за Фрог: Няма пари за хората с увреждания, за да има за корупцията . 5| 6508 |18.09.2018 Адв. Марковски за Фрог: Десислава Иванчева ще съди държавата за нечовешките условия в ареста . 9| 15963 |18.09.2018 Валери Григоров за Фрог: Борисов готви две политически периферии за бъдещето си . 3| 4883 |13.09.2018 Проф. Славова за Фрог: Вдигането на съдебните такси руши доверието в управлението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads