Реклама / Ads
0| 4496 |11.05.2010 НОВИНИ

Болни "Терористи" притесниха съда

.
"Регистраторите" и "Терористите" са болни, мъчат ги бъбреци и диабет. Това не позволи днес на Апелативния съд да вземе решение дали да ги остави в ареста.
 
Днес трябваше да се гледат мярките за неотклонение на “Регистраторите” и “Терористите”. Обвиняемите обжалват наложените им от Софийския градски съд мерки за постоянно задържане и искат да излязат на свобода. Оказа се обаче, че съдът няма как да излезе с решение, тъй като част от обвиняемите имат сериозни заболявания, развили се в тежките условия на ареста.

Днес стана ясно, че Желязко Калинов от “Регистраторите” страда от малоформация по рождение. Липсва му десния бъбрек. Камъни в бъбреците има “колегата” му Ангел Илиев. Това наложи съдия Мая Цонева да отложи делото, но чак за след десет дни, които предизвика негодуванието на част от обвиняемите и техните роднини, присъствали в залата.

Съдийката обаче се подведе, че недоволстват журналистите и се тросна: “Е, ще викате на главните си редактори”. Думите и предизвикаха допълнителен смях в залата.

Всъщност, кръстените лично от вицепремиера “Регистраторите” са петима мъже, обвинени, че са осъществявали незаконна регистрация на моторни превозни средства в столичния КАТ и са избягвали заплащането на екотакси, са изправени претима души. Обвиняемите са – Атанас Тасев, Радослав Гоцев, Желязко Калинов, Денислав Йорданов и Ангел Илиев.

Заради болничен проблем бе отложено и друго разглеждане на мярка – тази на прочулите се от хрониките на МВР с названието “Терористите”. Оказа се, че иранецът Седет Ловими страда от диабет и е постъпил на лечение в болницата на затвора. Останалите “Терористи”, които всъщност са най-обикновени бачкатори от Казанлък – Румян Топалов, Димитър Камбуров и Нешо Нешев, ще трябва да се явят допълнително пред САС след седмица. Четиримата бяха задържани при спецакция на МВР и прокуратурата за незаконно производство и търговия с оръжие. У тях бяха открити части за АК 47 и пет броя автомати “Калашников” със сгъваем приклад.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5084 |05.05.2010 Първите 3 дни от болничните ще се плащат на 70 % . 1| 5403 |29.04.2010 По-малко пари за болничните, без неплатен ден . 1| 5093 |26.04.2010 Разследват шеф на болница в Сливен . 16| 5374 |23.04.2010 Наказват "болни", които прецакват държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads