Реклама / Ads
10| 5526 |18.12.2019 НОВИНИ

Болнични асоциации искат среща с Борисов, обявиха се против медсестрите

.
Източник: БГНЕС
Болнични асоциации искат среща с Борисов, обявиха се против медсестрите
 

Всички болнични асоциации изпратиха обща покана за среща с премиера Бойко Борисов, съобщиха от Българска болнична асоциация в писмо до медиите.


Организациите, които искат среща са: Българска болнична асоциация, Сдружение на общинските болници, Национално сдружение на областните болници за активно лечение, Асоциация на университетските болници и Национално сдружение на частните болници.


"Болничните организации се обединиха около тезата, че да се кредитират с доверие думите на група протестиращи, без оценка на фактите и действителността, не само дискредитира всички лечебни заведения в страната, но уврежда доверието в цялата здравна система", пише в съобщението.


Те визират новосъздадения Синдикат на медицинските специалисти, които протестираха в неделя, 15 декември. Той обединява медицински сестри, фелдшери, акушерки и физиотерапевти.


15 от протестиращите преспаха в палатки пред сградата на Министерския съвет и в понеделник се срещнаха с премиера Бойко Борисов, с вътрешния министър Младен Маринов и здравния му колега Кирил Ананиев.


След срещата се показа конфликт между лекари и медицински сестри, при което от БЛС излязоха с позиция, че не са лоши хора с големи заплати.


Представителите на всички болници не подкрепят представената информация за "далавери" и "злоупотреби с разпределение на заплати и болнични, схеми за източване на пари", "подправяне на документи" и "фалшифициране на клинични пътеки", се казва в съобщението от Болничната асоциация.


Целта на исканата среща с премиера е да не се противопоставят лекарите и сестрите - никой не печели от конфликт на медицински специалисти, които трябва да работят в екип за здравето на пациентите.

 

На предложената среща с премиера болниците са готови, да представят не само своята гледна точка, но и предложенията им за реформа в сектор Здравеопазване, се казва в изявлението на Болничната асоциация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7964 |16.12.2019 Румен Овчаров: След като почнат да идват американски специалисти у нас, значи нещо искат . 14| 16645 |13.12.2019 Експерт: Лъжа е, че „Фалкон“-ът на властта е стар - вечен е, но искат да хвърлят 60 млн. Бодигард управлява Авиоотряд 28?! . 0| 4415 |12.12.2019 Бизнесът обяви бойкот на Тристранката заради болничните . 11| 5171 |10.12.2019 Работодатели и синдикати искат прекратяване на договорите с ”американските централи”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads