Реклама / Ads
0| 11072 |12.04.2016 НОВИНИ

Д-р Болтаджиев за Фрог: За шефовете на болници с 90 000 лв. заплата е Здравната карта

.
д-р Николай Болтаджиев
Здравната карта е така направена, че предимство за финансиране ще имат големите частни и държавни болници. Сред критериите за получаване на пари от НЗОК е болниците да имат Спешно отделение. А както знаем, тези отделения са концентрирани в държавните лечебни заведения. Това коментира пред Фрог нюз д-р Николай Болтаджиев, председател на Национално сдружението на частните болници.
 

Принципът на държавните болници е кремиковският - един се облагодетелства, от което се трупат дългове, които ние всички плащаме. Кокалов от КНСБ изнесе информация, че шефове на държавни болници вземат заплати от порядъка на 90 000 лв. Ако в частна болница лекар взема 60 000, това е похвално, тъй като означава, че той прави голяма печалба на болницата. Не е редно един лекар от държавна болница да взема повече от бюджета на малка частна болница с персонал от 40 души. Отгоре на всичко да трупа дългове.

 

Самата Здравна карта е в Конституционния съд и не се знае какво ще е решението за нея. Освен това във ВАС е заведено дело срещу методиката за създаването й. Самото дело е куриозно, защото тричленен състав на ВАС излезе с едно определение, че методиката е нормативен акт, за което жалбоподавателите трябва да внесат 20 лв. такса за обнародване в Държавен вестник. След заседанието прокуратурата излезе също със становище, че този нормативен акт трябва да се отмени, тъй като има много пороци. Един от тях беше, че не е обнародван в Държавен вестник. Парадоксалното е, че съдът е приел, че това е нормативен акт и излезе с такова становище. След съдебното заседание обаче той излезе със становище вместо с решение. Становището е, че това било вътрешна заповед на МЗ, което е коренно противоположно на първоначалното становище и не подлежи на съдебно разглеждане. Как е възможно един и същи съд да излиза с две коренно противоположни становища?! Трябва да отбележа, че един от членовете на съставите е сменен по незнайни какви причини, добави д-р Болтаджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6620 |08.04.2016 Б. Цветков за Фрог: Готвят нов скандален подарък на транспортна фирма за 29 млн. лв. . 0| 5439 |07.04.2016 Св. Филипов за Фрог: Да бъде нарязан и изгорен Законът за религиите . 0| 6055 |07.04.2016 Д-р Петров за Фрог: Москов ме изкара двигател на протестите! Да каже името ми! . 0| 7864 |07.04.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Цветанов може да плати двестате хиляди, без да се пипа законът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads