Реклама / Ads
3| 12522 |24.01.2016 НОВИНИ

Б. Бонев: Абе и Чаушеску нямаше кой да го смени, ама я как свърши

.
Богомил Бонев
Абе и Чаушеску нямаше кой да го смени, ама я как свърши. Така накратко е коментира бившият шеф на МВР Богомил Бонев на страницата си във фейсбук.
 

Тотален бум на възмущение  цари в социалните мрежи след признанието  на премиера Бойко Борисов, че той лично е договорил вноса на ваксините с турския си колега. Между другото, същият, на когото по-късно каза, че не вдигал телефона около скандала с ДПС и Лютви Местан.  След като и на децата стана ясно, че ваксините  не са разрешени за употреба, а едната дори е забранена в страните на ЕС заради високото съдържание на живак , Борисов реши да спаси здравния си министър. Истината  е следната: Изпълнителната агенция по лекарствата е единственият  регулаторен орган в страната, който може да каже дали едно лекарство има право да се използва в България. По отношение на ваксините "Пентаксим" и "Еувакс" ИАЛ  е дала отрицателно становище. Две мнения няма.  В същото време ИАЛ  е подчинена  на здравния министър. В наше разследване ви информирахме , че към представители  на ИАЛ  е имало заплахи, документите за ваксините да бъдат уредени, така, че те да могат да влязат безпрепятствено у нас.

 

Разследване на Валя Ахчиева  показа, че дори се е стигнало да фалшифицирането на документ, за да може една от партидите  с ваксини БЦЖ  за Турция да замине преди ИАЛ  да е дала разрешение за това. Преди дни пък Москов заяви, че като принципал  на дружеството "Бул Био", произвело тази ваксина,  ще прави каквото си иска с нея . По този начин кръгът се затваря. О това излиза, че и ИАЛ,  като изцяло подвластна  на Петър Москов, ще направи това, които той й нареди. Какъв регулаторен  орган е тогава изпълнителната агенция? Никакъв! И не защото служителите там не си вършат работата, даже напротив. Властта така е изградила дейността на институциите, че те да работят изцяло в нейна защита.  Изказването на Борисов може да се приеме и като опит да се повлияе върху  разследването на прокуратурата и ДАНС.  Много експерти в областта на медицината и фармацевтичните  компании имат свой отговор за ваксините, но не смеят да го споделят, защото страхът ги парира. Първите, за да не останат без работа, а вторите да не им изгори бизнеса. Така се управлява  България. Със страх.  Абсолютен страх! Наскоро председателят на парламента Цецка Цачева заяви в предаването "Панорама": Ние правим всичко за хората? Всички да сме щастливи! Права сте, г-жо Цачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 17747 |16.01.2016 Б. Бонев: Борисов ще го смени човек, който не краде с Котараците урбулешката . 3| 4348 |08.01.2016 Азис: Ако имаше политически екзекуции, ДПС нямаше да има . 0| 4801 |01.11.2015 Баретата: В мутренските времена нямаше толкова убийства . 0| 4545 |15.07.2015 Стоянова: Нямаше договорки при избора на гуверньор на БНБ
Реклама / Ads