Реклама / Ads
0| 4801 |03.06.2010 НОВИНИ

Бореца остава зад решетките

.
Валентин Янев – Вальо Бореца остава в ареста, реши днес Софийският апелативен съд.
 
Съдиите сметнаха, че поради началната фаза на разследването, има основание да се смята, че Янев е извършител на престъпленията, в които е обвинен.

Лъчезар Таков, адвокат на обвинения поиска клиента му да бъде освободен под по-лека мярка. Защитникът на Бореца смята, че има противоречия в показанията на свидетелите, както и в описанието на извършителя, дадени от анонимен свидетел. Според Таков те не съвпадат с физическите данни на Янев.

Съдът прецени, че защитата има пълно основание да твърди за противоречия в показания на двама от свидетелите – Любомир Димитров – Любо Гребеца и Даниел Димитров – Данчо Релето. Тези противоречия не са изясни в очна ставка между двамата свидетелите. Но според съда събраните до момента доказателства и факти обаче, уличават Валентин Янев в престъпленията. Тепърва предстои изясняването им в хода на процесуално-следствените действия.

Магистратите прецениха, че от свидетелските показания до момента ясно се очертава кръгът на хората, които са участвали в престъплението. В едно от тези показания е споменато името на Янев. Според магистратите има и реална опасност Бореца да се укрие, защото "житейската му кариера“ и срещата с правосъдието са били многократни. Защитата за пореден път заяви пред Апелативния съд, че Янев не е притежател на намерените в дома му боеприпаси. Това е третото обвинение, по което той е привлечен от прокуратурата. Решението на Апелативния съд е окончателно.

Frognews.bg  припомня, че Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу Валентин Янев – Вальо Бореца в убийство. Според прокурорите на 8 януари 2009 г., в района на с. Плана, Софийска област, Бореца умишлено е умъртвил Юлиян Лефтеров (Кунгфуто), като го прострелял с огнестрелно оръжие в областта на главата - престъпление по чл.115 НК, съобщават от прокуратурата. Повдигнато му е обвинение и по чл. чл.116, ал.1,т.12, пр.2, вр.115 НК, затова че на неустановена дата през месец април 2009 г., в кв. "Бистрица", гр.София умишлено е умъртвил Иван Петров Пайнавелов (Сапата) като го прострелял с огнестрелно оръжие в главата. На Янев е повдигнато и трето обвинение по чл.339 ал.1, пр.2, ал.3 НК, затова, че на 23 януари 2009 г. е държал в жилището си в кв. ”Драгалевци”, София, двадесет броя патрони, 16-ти калибър, без да има за това надлежно разрешително. Смятаният за "мозъка" на групата за отвличания "Наглите”

Валентин Янев, известен с прякора Вальо Бореца, беше арестуван вечерта на 23 май. Полицията го издирваше в продължение на няколко месеца. В момента на залавянето си Валентин Янев се намирал в ресторант в "Овча купел”. Полицията е претърси тогава и дома на Вальо Бореца в столичния кв. “Симеоново“. Малко преди полунощ той беше отведен в Столичната дирекция на вътрешните работи. На следващият ден районната прокуратурата повдигна обвинение на Валентин Янев. Обвинението е за притежание на боеприпаси. Валентин Янев бе задържан за 72 часа.

След изтичането на мярката прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания. Предполага се, че Бореца е замесен в няколко убийства. Неофициално се твърдеше, че е свързан и с похищението на криминално проявения Кирил Божилов-Цигането. При развръзката с друг отвлечен, Румен Гунински, бе намерено ДНК върху тялото на младежа от Вальо Бореца, което е основна улика на прокуратурата. Операцията по залавянето на обявения за национално издирване Валентин Янев е проведена от служители на ГД “Криминална полиция”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена под наблюдението на прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6445 |03.06.2010 Сретан Йосич за 15 години зад решетките . 1| 5158 |27.05.2010 Оставиха Бореца в ареста . 0| 8960 |26.05.2010 Обвиниха "наглия" Вальо Бореца в 2 убийства . 6| 5333 |26.05.2010 Депутатите остават със старите коли, за нови пари няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads